Politika

Opljačkana crkva u selu kod Prištine, Petković: Učestali napadi na srpski narod, njihovu i imovinu SPC

Komentari

Autor: Tanjug

21/11/2023

-

14:15

Opljačkana crkva u selu kod Prištine, Petković: Učestali napadi na srpski narod, njihovu i imovinu SPC
Direktor kancelarije za KiM Petar Petković - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas, povodom pljačke crkva Vaznesenja Gospodnjeg u selu Devet Jugovića kod Prištine, da je vrlo jasna poruka albanskih ekstremista kada udaraju na crkvu koja predstavlja stub jednog naroda, kao i da su svi incidenti na terenu u direktnoj vezi sa opasnim i zapaljivim izjavama prištinskih političara koji otvoreno žele da unište sve tragove srpskog postojanja na KiM.

U saopštenju Kancelarije navodi se da su vandali razvalili ulazna vrata crkve, izvršili premetačinu i ukrali novac od priloga crkvi, a da je opljačkanu crkvu zatekao paroh iz Babinog Mosta, čijoj parohiji pripada crkva i da je slučaj prijavio policiji.

Petković je naglasio da se ta crkva i ranije nalazila na meti izgrednika, a da činjenica da se i danas napada, kao i brojne druge crkve i manastiri u pokrajini, predočava tužnu sliku verske netolerancije prema Srbima i Srpskoj pravoslavnoj crkvi od strane albanskih ekstremista.

"Učestali napadi na srpski narod, njihovu imovinu kao i imovinu SPC u pokrajini pojačavaju tenzije i ulivaju strah Srbima koji strahuju za opstanak na Kosovu i Metohiji i nemaju mira ni u svojim svetinjama. Ali, srpski narod je, kao i SPC opstao vekovima i odoleo i težim iskušenjima i tako će biti i nadalje", rekao je Petković.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija