Politika

Održana prva Noć solidarnosti u Beogradu, prikupljena novčana sredstava idu za obnovu osnovne škole

Komentari

Autor: Tanjug

26/11/2023

-

15:39

Održana prva Noć solidarnosti u Beogradu, prikupljena novčana sredstava idu za obnovu osnovne škole
Održana prva Noć solidarnosti u Beogradu, prikupljena novčana sredstava idu za obnovu osnovne škole - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

U hotelu Metropol u Beogradu održano prvo donatorsko veče "Noć solidarnosti", pod pokroviteljstvom humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" čiji je osnivač Arno Gujon.

Cilj te donatorske večeri bio je prikupljanje novčanih sredstava za obnovu osnovne škole "Vuk Karadžić" u Lepini kod Lipljana, kako bi se stvorili adekvatni uslovi za 92 učenika koji pohađaju ovu školu na Kosovu i Metohiji.

U ovoj humanitarnoj akciji prikupljeno je 53.000 evra, saopštila je danas organizacija Solidarnost za Kosovo".

"Pre 19 godina krenuo sam prvi put na Kosovo i Metohiju i tamo sam upoznao hrabar i odvažan srpski narod. Srbi su me naučili šta znači boriti se za slobodu svog naroda i od tada zajedno sa njima delamo kroz humanitarni rad kako bismo obezbedili bolje sutra za sve Srbe na Kosovu i Metohiji", izjavio je Gujon.

Negovanjem tradicije čuvamo srpski identitet, a ovo veče uveličano je izvođenjem recitala i tradicionalnih pesama i igara sa Kosova i Metohije, u izvođenju naših umetnika Aleksandre Radović, Jelene Gavrilović, Milana Vasića, Milana Bosilčića, kao i fruliste Nebojše Brdarića, violiniste Andrije Abramovića i nacionalnog ansambla "Kolo", navedeno je u saopštenju.

Donatorsko veče je podržalo mnogo javnih ličnosti poput Dušana Savića i Emira Kusturice, kažu organizatori. Ovaj projekat se od 2012. realizuje u saradnji sa raško-prizrenskom Eparhijom koja je odabrala mališane po socialnim kriterijumima.

Komentari (0)

Srbija