Politika

Dačić se upisao u Knjigu žalosti povodom smrti Kisindžera: Ostavio je neizbrisiv trag u diplomatiji i spoljnoj politici

Komentari

Autor: Tanjug

04/12/2023

-

21:38

Dačić se upisao u Knjigu žalosti povodom smrti Kisindžera: Ostavio je neizbrisiv trag u diplomatiji i spoljnoj politici
Tanjug/MSP - Copyright Tanjug/MSP

veličina teksta

Aa Aa

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić upisao se danas u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Knjigu žalosti, koja je otvorena povodom smrti bivšeg državnog sekretara SAD Henrija Kisindžera.

"Povodom smrti bivšeg državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Henrija Kisindžera, u ime Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i u svoje ime, izražavam najdublje saučešće i saosećanje sa porodicom, Vladom i američkim narodom", naveo je Dačić u poruci.

Dačiće je istakao da će svet pamtiti Henrija Kisindžera kao istaknutog državnika, političara i vrsnog diplomatu, koji je svojom vizijom i delima ostavio neizbrisiv trag u diplomatiji, spoljnoj politici i međunarodnim odnosima u turbulentnim vremenima istorije.

"Britki um, pragmatičnost i duboko razumevanje složenih, globalnih političkih okolnosti gospodina Kisindžera, kao i njegov vizionarski pristup, ostaće vodilja sadašnjoj i budućim generacijama političara i inspiracija za građenje boljih odnosa i prosperitetnije budućnosti svih zemalja i naroda širom sveta", napisao je Dačić, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Henri Kisindžer, dobitnik Nobelove nagrade i diplomata čija je služba za vreme dvojice predsednika SAD ostavila neizbrisiv trag u američkoj spoljnoj politici, preminuo je u sredu u 101. godini.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija