Politika

Grupa studenata provela noć na raskrsnici Kneza Miloša i Birčaninove

Komentari

Autor: Tanjug

30/12/2023

-

09:23

Grupa studenata provela noć na raskrsnici Kneza Miloša i Birčaninove
Grupa studenata provela noć na raskrsnici Kneza Miloša i Birčaninove - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Grupa studenata i mladih aktivista "Borba", koja od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave zahteva otvaranje biračkih spiskova, provela je noć na raskrsnici ulica Kneza Miloša i Birčaninove blokirajući saobraćaj.

Oni su na raskrsnici montirali šatore, zvučnike, ćebad i montažne stolove, a ranije su najavili da će organizovati blokadu u trajanju od 24 sata.

Tanjug/Nemanja Jovanović

 

Oni su raskrsnicu ulica Kneza Miloša i Birčaninove blokirali juče oko podneva. 

Predstavnik studenata Ivan Bjelić rekao je u petak da je plan da se studenti okupe na toj raskrsnici, gde će puštati muziku i organizovati program.

Skupu su u petak u nekom momentu prisustvovali i predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" Zoran Lutovac, Aleksandar Jovanović Ćuta, Nebojša Zelenović, Miroslav Lazović, Biljana Đorđević, Pavle Grbović, Dobrica Veselinović.

Tanjug/Nemanja Jovanović

 

Grupa studenata se ranije u petak okupila ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, gde su ponovili zahtev da se otvore birački spiskovi.

Oni su se okupili i pre tri dana na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, a prethodno i ispred Ministarstva, gde su tražili odgovor povodom zahteva da se otvore birački spiskovi.

Ranije su najavili da će organizovati blokadu u trajanju od 24 sata i da će posle direktno otići na protest inicijative "Proglas" danas u 12.00 časova.

Tanjug/Nemanja Jovanović

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija