Politika

Vučić: Novi planovi ulaganja biće uskoro predstavljeni, odnose se i na plate i penzije

Komentari

Autor: Tanjug

05/01/2024

-

12:41

Vučić: Novi planovi ulaganja biće uskoro predstavljeni, odnose se i na plate i penzije
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će novi planovi ulaganja u Srbiji biti predstavljeni javnosti oko Svetog Jovana, 20. januara, a da se oni odnose i na plate i penzije.

Vučić je u video snimku koji je objavio na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" rekao da se danas sastao sa ministrom finansija Sinišom Malim kako bi dodatno radili na planovima projekta Ekspo 2027, jer je taj projekat, naglasio je, šansa svih šansi i prilika za promenu lica Srbije.

Prema njegovim rečima, Ekspo 2027 nije samo pitanje razvoja i infrastrukture u novobeogradskom i surčinskom delu Beograda, već desetostruko većih ulaganja za celu zemlju od pčinjskog i jablaničkog okruga do severnobanatskog, severnobačkog i zapadnobačkog okruga.

"Ovo je nešto što će promeniti svaki deo naše zemlje. Od ulaganja u digitalizaciju, nove superkompjutere, nove data centre, ulaganja u veštačku inteligenciju, u mnogo novih puteva, 12 autoputeva danas gradimo, gradićemo ih još više, kao i brzih saobraćajnica. Mnogo novih pruga bolnica, škola", rekao je predsednik.

On je naglasio da javna ulaganja moraju da budu neuporedivo veća, i da za to sada traže dodatne izvore finansiranja, kako se ne bi uvećao ni javni dug u odnosu na BDP, ali ni značajno povećao deficit. 

Vučić je rekao i da će za samo godinu i po dana prosečna plata u Srbiji biti preko 1.000 evra.

"To su velike stvari, radujte se ljudi, nadajte se, jer želimo da u naredne četiri godine promenimo lice Srbije. I siguran sam da ćemo uz vašu pomoć i podršku uspeti u tome. Srećna Nova godina i predstojeći božićni praznici", poučio je Vučić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija