Politika

Vučević: Srbija uspela da temu Kosova i Metohije vrati u Ujedinjene nacije

Komentari

Autor: Tanjug

19/02/2024

-

09:17

Vučević: Srbija uspela da temu Kosova i Metohije vrati u Ujedinjene nacije
Miloš Vučević - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane/Goran Stanković

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da je Srbija, posle dugo vremena, uspela da vrati temu Kosova i Metohije u UN, odnosno Savet bezbednosti.

Vučević je na RTS istakao da je izlaganje predsednika Republike Aleksandra Vučića na sednici Saveta bezbednosti UN o KiM bilo značajan diplomatski uspeh naše zemlje. 

"Ta politička bitka će se nastaviti. Ona neće stajati. I nemojte da očekujete da će preko noći nešto možda da se reši. Ali, važno je da mi budemo uporni, da imamo veru, da imamo mudrost i znanje kako da u vrlo teškim uslovima i okolnostima, geopolitičkim, političkim, štitimo naše nacionalne i državne interese i da štitimo Srbe na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučević.

Prema njegovoj oceni, pitanja o tome šta ćemo sada raditi ne smeju da imaju prizvuk obezglavljenosti i obeshrabrenosti.

"Vrlo je komplikovano, vrlo je složeno, ali Srbija mora biti uporna i mudra u zaštiti svojih državnih i nacionalnih interesa. A naš državni i nacionalni interes jeste da čuvamo mir, da ne nasedamo na (premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin) Kurtijeve provokacije, a prvorazredan interes - državni, nacionalni, narodni, jeste da sada čuvamo naš narod na Kosovu i Metohiji. Političkim, diplomatskim, svim znanim i neznanim veštinama koje možemo da primenimo kao jedna država i da ne očekuje niko da sve unapred karte pokažemo, da ne bi druga strana morala da zna unapred svaki naš potez", kazao je Vučević.

Vučević je naveo da je bezbednosna situacija u južnoj srpskoj pokrajini izazovna i vrlo teška.

"Mi preduzimamo određene aktivnosti po pitanju odbrane naše zemlje. Radimo svaki dan da nam vojska bude jača, jer je to najjači i najsnažniji garant mira za našu državu i najjači odvraćajući faktor prema svima onima koji nemaju dobre namere. Da nemamo ovakvu vojsku kakvu danas imamo, verujte, mnogo teže i gore poteze bi i Kurti i oni koji ga pokrivaju i podržavaju učinili prema nama, našoj državi i našem narodu na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučević.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija