Politika

Lajčak razgovarao sa predstavnicima koalicije Srbija protiv nasilja: "Pozdravio sam njihovo interesovanje za dijalog"

Komentari

Autor: Tanjug

27/02/2024

-

08:00

Lajčak razgovarao sa predstavnicima koalicije Srbija protiv nasilja: "Pozdravio sam njihovo interesovanje za dijalog"
Lajčak razgovarao sa predstavnicima koalicije Srbija protiv nasilja: "Pozdravio sam njihovo interesovanje za dijalog" - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarao je juče u Briselu sa predstavnicima koalicije "Srbija protiv nasilja" o, kako je naveo, situaciji u Srbiji i dijalogu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

"Pažljivo sam saslušao njihovu procenu situacije u Srbiji i obavestio ih o dijalogu o normalizaciji odnosa sa Kosovom. Pozdravio sam njihovo interesovanje, jer je dijalog pitanje od nacionalnog interesa", naveo je Lajčak na društvenoj mreži X.

U delegaciji "Srbija protiv nasilja" su Borko Stefanović, Radomir Lazović, Duško Lopandić i Pavle Grbović, koji su, kako su preneli mediji, došli u Brisel kako bi razgovarali o navodnim izbornim nepravilnostima i tražili medjunarodnu istragu izbora u Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju Stranke slobode i pravde, delegacija SPN sastala se sa predstavnicima izvršnih organa Evropske unije, spoljnopolitičkom službom EU i Lajčakom, a razgovala je o tome da se u izveštaju ekspertske misije nađu "ne samo dokazi o", kako tvrde, "izbornoj prevari" već i obavezujuće preporuke koje bi omogućile da se organizuje, prema smatraju, "fer i pošten izborni proces".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija