Politika

Vučić nastavlja konsultacije o mandataru: Danas sa predstavnicima liste "Mi - glas iz naroda"

Komentari

Autor: Tanjug

01/03/2024

-

08:51

Vučić nastavlja konsultacije o mandataru: Danas sa predstavnicima liste "Mi - glas iz naroda"
Vučić nastavlja konsultacije o mandataru: Danas sa predstavnicima liste "Mi - glas iz naroda" - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavlja danas konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade Srbije, a u zgradu Generalnog sekretarijata predsednika Republike nešto pre 8.30 časova stigao je poslanik liste "Mi – glas iz naroda" Aleksandar Pavić sa još dvoje saradnika.

Lista "Mi glas iz naroda" osvojila je 13 mandata na decembarskim izborima, ali je u međuvremenu došlo do podela u tom pokretu. Vučić je u ponedeljak, 26. februara započeo konsultacije o mandataru, a razgovore je obavio sa manjinskim listama - Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi i Ruska stranka – Slobodan Nikolić.

Njihovi predstavnici su u odvojenim izjavama za medije naveli da neće biti deo vlade. Kamberi je ponovio da se zalaže za integraciju Albanaca u državne institucije, posebno na lokalu, a Nikolić je naveo da ga interesuje mesto predsednika Poslaničke grupe prijateljstva sa Rusijom u Skupštini Srbije.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Na Andrićevom vencu bili su i predstavnici liste Saveza vojvođanskih Mađara, kao i liste čiji su nosioci Usame Zukorlić i Tomislav Žigmanov, a predstavnici obe liste očekuju nastavak saradnje sa naprednjacima u vlasti.

Narednih dana očekuje se nastavak konusltacija sa listama SNS, SPS, dok su predstavnici lista "Srbija protiv nasilja" i koalicije NADA najavili da neće doći. Saopštenjem se oglasila SDA Sandžaka, a ta partija traži odlaganje konsultacija dok se o izborima ne oglasi, kako su naveli, Ustavni sud.

Predsednik predlaže Skupštini kandidata za predsednika vlade pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista i predlaže onog kandidata koji može da obezbedi većinu za izbor vlade. Posle izbora 17. decembra, ukupno je 10 izbornih lista prešlo cenzus.

 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija