Politika

Balint Pastor izabran za predsednika Saveza vojvođanskih Mađara

Komentari

Autor: Tanjug

02/03/2024

-

21:35

Balint Pastor izabran za predsednika Saveza vojvođanskih Mađara
Balint Pastor izabran za predsednika Saveza vojvođanskih Mađara - Copyright Tanjug/Siniša Kopunović

veličina teksta

Aa Aa

Vršilac dužnosti predsednika Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balint Pastor izabran je danas za predsednika te stranke.

On je na 20. izbornoj skupštinu SVM u Senti poručio da ta stranka želi da bude i dalje jedna ponosna i samostalna politička partija na političkoj sceni Republike Srbije.

"Samostalno da zaslužimo poverenje građana, kao što je to bilo od 2007. pa na ovamo, a da nakon toga gradimo partnerstva, kako bi smo mogli da realizujemo naš cilj", rekao je Pastor.

Dodao je da saradnju i dalje zamišljaju sa SNS jer je, kako je naveo, ta saradnja u proteklih desetak godina jako puno dobrog donela za Mađare u Srbiji i za Srbe u Mađarskoj, kao i za sve građane Srbije i Mađarske.

"Glavni zadatak i dalje je da se Mađari u Vojvodini i Srbiji osećaju kao kod kuće, da sve učinimo u interesu toga da se naša zajednica razvija, a isto tako ono što je dobro za Mađare, to je dobro i za Srbe i za sve ostale koj sa nama zajedno žive u Vojvodini, tako da želimo da budemo jedna odgovorna stranka kakva smo bili do sada", poručio je Pastor.

Naveo je da je danas izabran savet stranke, a da će u ponedeljak birati potpredsednike, članove Predsedništva i druge organe, čime će se završiti proces konstituisanja novih organa SVM.

Balin Pastor vodio je SVM kao vršilac dužnosti predsednika četiri meseca nakon smrti predsednika stranke Ištvana Pastora

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija