Politika

Balint Pastor vršilac dužnosti predsednika Saveza vojvođanskih Mađara

Komentari

Autor: Tanjug

06/11/2023

-

09:27

Balint Pastor vršilac dužnosti predsednika Saveza vojvođanskih Mađara
Balint Pastor - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Savet Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) je jednoglasno doneo odluku da se, nakon smrti predsednika stranke Ištvana Pastora, za vršioca dužnosti predsednika SVM izabere Balint Pastor, saopštila je danas ta stranka.

Na sednici održanoj 31. oktobra nakon smrti Ištvana Pastora, Savet SVM je jednoglasno doneo odluku da se poslovi predsednika stranke do sledeće izborne skupštine stranke povere potpredsedniku Balintu Pastoru.

"U ovom teškom periodu, s obzirom na raspisivanje parlamentarnih izbora, stranka ne može da ostane bez lidera", navodi SVM.

Savet SVM je saopštio da u vanrednoj, tragičnoj situaciji, u Balintu Pastoru vidi garanciju da nastave sa započetim radom i prenesu  "ogromno političko nasleđe Ištvana Pastora".  

Dodaju da je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u registru političkih stranaka od 1. novembra upisao Balinta Pastora za zastupnika stranke. Savez vojvođanskih Mađara je jedinstven, i svi se rukovode ciljem da se 17. decembra postigne rezultat kojim bi se predsednik Ištvan Pastor ponosio, saopštila je ta stranka.

Podsetimo, Ištvan Pastor je preminuo 30. oktobra u 68 godini života. Sahranjen je u subotu na Bajskom groblju u Subotici. Bio je predsednik Skupštine AP Vojvodine u tri mandata, od 2012. godine do danas.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija