Politika

Pastor: Prirotet SVM je da očuva samostalnost i da se Mađari u Srbiji dobro osećaju, ne insistiramo na funkcijama

Komentari

Autor: Tanjug

03/03/2024

-

10:10

Pastor: Prirotet SVM je da očuva samostalnost i da se Mađari u Srbiji dobro osećaju, ne insistiramo na funkcijama
Pastor: Prirotet SVM je da očuva samostalnost i da se Mađari u Srbiji dobro osećaju, ne insistiramo na funkcijama - Copyright Printskrin/Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor izjavio je danas da je prioritet stranke da sačuvaju samostalnost, da se Mađari dobro osećaju u Srbiji, ali i da sarađuju sa Srpskom naprednom strankom kako bi se ispunili njihovi ciljevi.

Pastor, koji je juče na izbornoj skupštini SVM-a u Senti izabran za predsednika te stranke, rekao je da oni ne insistiraju ni na jednoj funkciji.

"Prioritet je da samostalno dobijemo mandate, kao do sada, te da se Mađari dobro osećaju u Srbiji i Vojvodini i da gradimo partnerstva za očuvanje naše zajednice i identiteta, kao i da poboljšamo ekonomski položaj. Tražimo partnerstva za realizaciju naših ciljeva", rekao je Pastor za RTS.

Pastor je objasnio je da kada kaže "da traže partnera", misli na Srpsku naprednu stranku sa kojom desetak godina sarađuju.

"Mislim da je ta saradnja mnogo dobrog donela i vojvođanskim Mađarima i Srbima u Mađarskoj, kao i svim građanima Srbije i Mađarske", naglasio je Pastor.

Prema njegovim rečima, za SVM je važno da budu deo vladajuće većine, ali još značajnije od funkcija je da se njihovi ciljevi, poput razvoja infrastrukture i poljoprivrede, kao i očuvanje nacionalne zajednice - ispune.

Govoreći o predstojećim lokalnim izborima, Pastor je rekao da bi želeli da sačuvaju mesta u lokalnim samoupravama gde su do sada imali čelnike, ali se nadaju i većem broju mandata.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija