Politika

Brnabić o kandidaturi za predsednicu Skupštine: Nova funkcija će za mene biti veliki izazov

Komentari

Autor: Tanjug

06/03/2024

-

20:00

Brnabić o kandidaturi za predsednicu Skupštine: Nova funkcija će za mene biti veliki izazov
Brnabić o kandidaturi za predsednicu Skupštine: Nova funkcija će za mene biti veliki izazov - Copyright Prinskrin/Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić koju je večeras Predsedništvo stranke predložilo za predsednicu Skupštine Srbije rekla je da će nova funkcija za nju biti veliki izazov i da mora mnogo da uči.

"Ovo je sada potpuno jedan drugačiji posao i ja počinjem da učim od večeras", rekla je ona novinarima u Bukureštu.

Ona je rekla i da očekuje da će sednica parlamenta biti održana vrlo brzo zato što Srbija nema vremena za gubljenje i pred njom su veliki planovi.

"Moramo da nastavimo da radimo, što se brže formira sve u parlamentu, naravno i predsednik skupštine, odbori i sve ostalo, i vlada i da se nastavi sa radom", rekla je Brnavić i zahvalila Srpskoj naprednoj stranci na svemu. 

Ona je dodala da je uvek dobro učiti.

"Važno je znati da treba da se usavršavate, da treba da se menjate i to je sada za mene jedan veliki izazov", navela je Brnabić.

Tanjug

Dodala je i da je njoj najveća čast bila da bude premijerka Srbije i da radi rame uz rame sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Mnogo stvari smo uradili zajedno. Uradili smo sve kao tim. Mislim da je to doprinelo toj stabilnosti Srbije i jasnom, jasnom pravcu za budućnost", rekla je Brnabić nakon odluke SNS da bude kandidat za predsednika Narodne skupštine.

Kako je navela, njen savet budućem premijeru jeste da je fokus na izložbi Expo 2027, kao i marljiv rad svakog dana.

"Pokazala sam da želim da radim i neku viziju i upornost i onda mi je i stranka i predsednik Aleksandar Vučić su mi dali neverovatnu šansu i veliku čast da budem predsednik vlade. Učila sam to sedam godina praktično i sada mi stranka daje, ukazuje mi to poverenje da budem predsednik Skupštine", rekla je Brnabić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija