Politika

Kolege i koalicioni partneri čestitali Vučeviću na izboru za mandatara

Komentari

Autor: Tanjug

30/03/2024

-

18:22

Kolege i koalicioni partneri čestitali Vučeviću na izboru za mandatara
Miloš Vučević - Copyright FoNet/Zoran Mrđa

veličina teksta

Aa Aa

Ministri u Vladi, stranačke kolege i koalicioni partneri uputili su čestitke Milošu Vučeviću, koga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio za mandatara za sastav nove vlade.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali uputio je najiskreniji čestitke Milošu Vučeviću navodeći da je on odgovoran i ozbiljan, i da savesno i vredno obavlja svoj posao.

"I verujem da je najbolji izbor za prvog čoveka Vlade u naredne četiri godine. Čekaju nas veliki i važni projekti, ali i brojni izazovi, i važno je da u Vladi budu najbolji i najozbiljniji ljudi. Srećno Miloše, na novoj dužnosti", napisao je Mali na svom instagram nalogu. 

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić naveo je u čestitci da je "izbor Miloša Vučevića za mandatara logičan i odličan izbor predsednika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke". 

"Mi smo odlično sarađivali u Vladi i između naših političkih partija, i želim mu puno uspeha", rekao je Dačić, a navodi se u saopštenju MSP. 

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i član Predsedništva SNS-s Goran Vesić takođe je čestitao Milošu Vučeviću. On je čestitku uputio preko instagrama uz fotografiju sa Vučevićem.

profimedia

 

"Čestitam svom kolegi, ministru odbrane, Milošu Vučeviću na predlogu da bude mandatar za sastav nove Vlade Republike Srbije! Miloš je patriota, obrazovan, dosledan, sposoban, iskusan i uporan političar. Siguran sam da će uspešno voditi Vladu Republike Srbije i sprovoditi politiku predsednika Aleksandra Vučića!", poručio je Vesić.

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović takođe je uputila čestitke na svom Intagram nalogu. 

"Od srca čestitam Milošu Vučeviću na izboru za mandatara nove Vlade Srbije! Izabrana je prava osoba, čija je posvećenost i vizija prava inspiracija za sve građane Srbije! Uverena sam da ćeš zajedno sa Aleksandrom Vučićem voditi našu zemlju ka još većim visinama!", poručila je Đedović Handanović. 

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković takođe je preko svog naloga na društvenoj mreži instagram uputila čestitke Milošu Vučeviću. 

"Dragom kolegi Milošu Vučeviću od srca čestitam na izboru za mandatara za sasatv nove Vlade i budućem predsedniku Vlade Republike Srbije. Mnogo sreće, uspeha i novih pobeda", poručila je Tanasković. 

Ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković čestitao je Milošu Vučeviću. 

"Dragom saborcu, bratu i predsedniku naše Srpske napredne stranke Milošu Vučeviću, od srca čestitam na mandatu za sastavljanje nove Vlade dobijenom od našeg predsednika Aleksandra Vučića. Srbija ne sme da stane! Živela Srbija", napisao je Selaković na svom instagram nalogu. 

Ministarka za zaštitu životne sredine i potpredsednica SNS Irena Vujović upitila je čestitke Milošu Vučeviću. 

"Od srca čestitam Milošu Vučeviću izbor za mandatara nove Vlade Srbije. Sigurna sam da će ovu važnu funkciju obavljati odgovorno i posvećeno kao i sve prethodne. Sa Milošem Vučevićem na čelu, nema sumnje da će nova Vlada nastaviti da zastupa interese Srbije i njenih građšana i da će sledeći put napretka i razvoja koji je trasirao predsednik Aleksandar Vučić", napisala je Vujović na svom instagram nalogu. 

Tanjug/Nenad Mihajlović

 

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić čestitala je predsedniku SNS Milošu Vučeviću na izboru za mandatara nove Vlade Srbije.

"Od srca čestitam Milošu Vučeviću na izboru za mandatara nove Vlade Srbije. Za nove pobede, za dalji napredak naše zemlje, za još jaču i snažniju Srbiju, za naše građane i decu, da imaju još bolji život! Srbija ne sme da stane!", napisala je Kisić na istagramu.

Ministarka kulture Maja Gojković je u čestitala mandataru Vučeviću istakla uverenje da će nova Vlada raditi u najboljem interesu naše zemlje.

"Uz podršku predsednika države Aleksandra Vučića i oslonjena na politiku Srpske napredne stranke, nova Vlada predvođena Milošem Vučevićem radiće u najboljem interesu naše zemlje zemlje i našeg naroda. Čestitam novom mandataru i želim mu mnogo uspeha! Srbija ne sme da stane", napisala je Gojković na Instagramu.

Član Predsedništva SNS-a Mirsad Đerlek  je na instagramu uz fotografiju predloženog mandatara Miloša Vučevića uputio čestitke.

"Od srca čestitam Milošu Vučeviću na izboru za mandatara nove Vlade Srbije! Želim puno mnogo sreće, uspeha i novih pobeda! Živela Srbija!", napisao je Đerlek. 

Poslanik i predsednik Srpske lige Alksandar Đurđev takođe je pohvalio izbor Vučevića za mandatara.

"Izbor gospodina Vučevića za predsednika Vlade Srbije je izbor za još odlučniju odbranu nacionalnih i državnih interesa. Vučević je čovek koji  je nasušno potreban našoj zemlji u ovim teškim i izazovnim vremenima", izjavio je poslanik i predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

"Vučević iza sebe ima kontinuitet u vršenju odgovornih državničkih funkcija,  ozbiljni rezultati koje je ostvario kao gradonačelnik Novog Sada i ministar odbrane, kao i istorijski rezultat stranke na čijem je čelu na decembarskim izborima su gospodina Vučevića kandidovali kao najozbiljnijeg kandidata za premijera Vlade Srbije. Vučević je postao premijer zbog svojih zasluga, ovaj izbor odražava volju građana, a ne izbor ili hir nekih ambasadora!, rekao je Đurđev.

"Za razliku od pojedinih političara, premijer Vučević nije pobornik antihrišćanskih i globalističkih ideja. Gospodin Vučević predstavlja snažnu sponu između države, crkve i naroda, smatram ga za osobu koja će u narednom periodu saradnju između svetovne vlasti i crkve podići na jedan viši nivo. Radi se o čoveku sa izgrađenim svetosavskim identitetom, autentičnom rodoljubu, predstavniku generacije političara koji su se izborili da se moral i vrednosti vrate u politiku, stoga će gospodin Vučević uvek moći da računa na moju podršku i na podršku Srpske lige čiji sam predsednik", izjavio je Đurđev.

Komentari (0)

Srbija