Politika

Stranke slobode i pravde: Kompanijama koje zagađuju životnu sredinu treba oduzeti dozvolu za rad

Komentari

Autor: FoNet

03/09/2021

-

10:14

Stranke slobode i pravde: Kompanijama koje zagađuju životnu sredinu treba oduzeti dozvolu za rad
Stranke slobode i pravde: Kompanijama koje zagađuju životnu sredinu treba oduzeti dozvolu za rad - Copyright Logo

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Odbora Stranke slobode i pravde za ekologiju i životnu sredinu Igor Radošević izjavio je da je daleko od istine da od 10 kompanija samo u jednoj - ciglani "Fantini Sciantiko", postoje nepravilnosti koje ugrožavaju životnu sredinu.

Radošević je u pisanoj izjavi naveo da je "sramota da ministarka za zaštitu životne sredine apeluje i moli kompanije da usklade svoja poslovanja sa standardima životne sredine" i poručio da kompanijama treba oduzeti dozvole za rad ako zagađuju životnu sredinu i truju građane.

On je upitao šta je sa krivcima za zagađenje vazduha iz Vinče, gde završava otpad iz fabrike Elixir Zorka iz Šapca, šta je sa fabrikom Lafarge, cementarom u Popovcu, Krušikom u Valjevu, da li se šalju inspekcije i u Eelektorprivredu Srbije.

"Nijedan segment životne sredine u Srbiji ne funkcioniše za ovih devet godina", rekao je Radošević i ukazao da svi pokazatelji govore da je vazduh u Srbiji najzagađeniji i da od toga građani umiru.

"Uskoro nam počinje grejna sezona. A onda će se videti šta ste uradili na sprečavanju zagađenja vazduha. Samo se plašim da će građani početi da šetaju po gradu sa gas-maskama, jer drugačije neće moći", poručio je Radošević. 

Preporuka za vas

"Srbija - eldorado za strane investitore": Ekologija i zaštita životne sredine sve više interesuje građane, ali i političare

Komentari (0)

Srbija