Politika

Petković: Kurti prepreka bilo kakvoj normalizaciji odnosa

Komentari

Autor: Tanjug

11/09/2021

-

22:12

Petković: Kurti prepreka bilo kakvoj normalizaciji odnosa
Petković: Kurti prepreka bilo kakvoj normalizaciji odnosa - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Beograd je generator stabilnosti na Kosovu i Metohiji, a kosovski premijer Aljbin Kurti je prepreka bilo kakvoj normalizaciji odnosa jer ometa dijalog, poručio je večeras direktor Kancelarije za KiM Petar Petković reagujući na tvrdnje Kurtija u intervjuu za Al Džaziru.


"Što se tiče hegemonističkih ciljeva, bilo bi dovoljno ako bi Kurti prestao da se zalaže za stvaranje Velike Albanije i svi problemi bi nestali!", naveo je Petković na Tviteru.

Kurti je u intervjuu za Al Džaziru rekao, govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, da je razmena teritorija mrtva kao projekat, ali da je kao ideja živa u zvaničnom Beogradu.

On je naveo i da će se integracija kosovskih Srba dogoditi kroz ekonomiju, a Beograd, kaže, predstavlja prepreku tome pošto ih "koristi za svoje hegemonističke ciljeve".

"Projekat teritorijalne razmene konačno je propao, ali ideja nije mrtva i veoma je živa u Beogradu, jer susedne zemlje poput Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova i Severne Makedonije koje nisu integrisane u EU, Beograd smatra privremenim državama i, imitirajući Rusiju i želi da ojača svoje faktore u susednim zemljama kao satelitskim prefekturama kako bi susedi postali nefunkcionalni, ali je malo verovatno da će se to dogoditi sa Kosovom", rekao je Kurti.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija