Politika

Vučić s potpredsednicom Bundestaga: Zahvalnost zbog posete Šumaricama

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/10/2021

-

10:01

Vučić s potpredsednicom Bundestaga: Zahvalnost zbog posete Šumaricama
Vučić s potpredsednicom Bundestaga: Zahvalnost zbog posete Šumaricama - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Srbija je okrenuta budućnosti, a neki od prioritetnih ciljeva su unapređenje ekonomske saradnje sa EU i Nemačkom koja je jedan od glavnih ekonomskih partnera i jedan od najvećih investitora, kao i prvi spoljnotrgovinski partner, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandara Vučić u razgovoru sa potpredsednicom Bundestaga Klaudijom Rot.

Vučić i Rot razgovarali o nastavku političke i ekonomske saradnje sa Nemačkom, kao i o napretku koji je Srbija ostvarila u raznim oblastima na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

Predsednik Srbije zahvalio je potpredsednici Bundestaga na tome što će danas posetiti Kragujevac, gde će u Šumaricama prisustvovati obeležavanju Dana sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu i 80. godišnjici od streljanja 3.000 nedužnih civila, kojima će odati počast kako bi naglasila značaj zajedničkog sećanja, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

U razgovoru je konstatovano da je Srbija u poslednjih nekoliko godina ostvarila izuzetan ekonomski rezultat, ali i napredak u raznim oblastima političkog i društvenog života, što je i Evropska komisija prepoznala u svom najnovijem izveštaju.

Vučić i Rot saglasili su se da su "vladavina prava i zelena agenda među ključnim oblastima u kojima treba dodatno raditi, pri čemu je Nemačka spremna da se intenzivnije angažuje kako bi se ubrzao proces reformi u tim segmentima", navedeno je u saopštenju.

Potpredsednica Bundestaga upoznala je predsednika Vučića sa aktuelnom političkom situacijom u Nemačkoj nakon održanih parlamentarnih izbora i izrazila nadu da će učešće partije Zelenih u novoj Vladi Nemačke pomoći u realizaciji "Zelene agende za Zapadni Balkan", koja je usvojena u Sofiji prošle godine, a za koju su već namenjena sredstva iz fodova EU.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija