Politika

Vladimir Kovačević istupio iz Narodne stranke: Da biste sačuvali integritet kada stvari ne idu dobro, vi se povučete

Komentari

Autor: T. K.

28/10/2021

-

16:19

Vladimir Kovačević istupio iz Narodne stranke: Da biste sačuvali integritet kada stvari ne idu dobro, vi se povučete
Vladimir Kovačević istupio iz Narodne stranke: Da biste sačuvali integritet kada stvari ne idu dobro, vi se povučete - Copyright Prinstscreen YouTube/SLAVIJA INFO

veličina teksta

Aa Aa

Ekonomista Vladimir Kovačević koji je bio na mestu predsednika Odbora za privredu i preduzetništvo napustio je Narodnu stranku. Kovačević je za Euronews Srbija rekao da je primarni razlog odlaska taj što kroz svoju ulogu u politici i Narodnoj stranci nije uspeo da istakne ekonomska pitanja i probleme.

Kako navodi, sekundarni motivi su i nesuglasice kojih ima u Narodnoj stranci, čiji je lider Vuk Jeremić. On je naveo da je u Narodnu stranku ušao sa idejom da kroz svoje iskustvo doprinese rešavanju ekonomskih pitanja, smatrajući na Jeremić ima iskustva u međunarodnoj politici.

"Ja sam ekonomista, a oko mene su ljudi koji niti su te prirode, niti imaju iskustva koja imam ja. Moj ulazak u politiku bio je motivisan time da na svoj način dam odgovore na ekonomske probleme, na finansijske probleme. Ideja je bila da Vuk i ja budemo komplementarni jer on ima talente i iskustva u međunarodnim odnosima i toj vrsti politike", rekao je Kovačević za Euronews Srbija.

Kako je dodao njega kao strukovnog političara ne zanimaju opšta politika i afere. Ipak, naveo je, ekonomska pitanja ostala su "u senci afera".

"Aktivnosti prema međunarodnim faktorima nisu dovele ni do kakvih rezultata, to je tapkanje u mestu, kao i kada je u pitanju pomoć evroparlamentaraca opoziciji", kaže Kovačević.

Kako najavljuje, postoji mogućnost da osnuje "svoj format".

On je zaključio da postoje nesuglasice unutar stranke koje su bile sporedni razlog njegovog odlaska.

"Očekivano je da dođe do nesuglasica kada imate, sportski rečeno, dugu klupu, ogromnu grupu profilisanih ljudi, a da ta grupa nije mogla dati doprinos da imamo veći ugled i pozornost novinara, birača na izborima. Svi su tu ponudili neki svoj integritet, taj integritet je nastao pre Narodne stranke, a da bi se sačuvao integritet kada stvari ne idu dobro, vi se povučete, to je suština", zaključio je Kovačević.

Posetimo, i advokat Borivoje Borović podneo je ostavku na mesto člana Predsedništva Narodne stranke. Kako je izjavo za Euronews, izjavio je da je podneo ostavku bez posebnih razloga i okolnosti koje su u vezi sa Narodnom strankom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija