Politika

Šef kancelarije EU na Kosovu: Izveštaj o izborima naredne godine

Komentari

Autor: Kosovo online

14/11/2021

-

15:25

Šef kancelarije EU na Kosovu: Izveštaj o izborima naredne godine
Šef kancelarije EU na Kosovu: Izveštaj o izborima naredne godine - Copyright Tanjug AP/AP Photo

veličina teksta

Aa Aa

Šef Kancelarije Evropske unije na Kosovu Tomaš Suniog izjavio je da su neophodne promene u izbornom zakonu Kosova i da će izveštaj Evropske unije o izborima na Kosovu biti objavljen sledeće godine, objavio je portak Kosovo onlajn pozivajući se na pisanje prištinskih medija.

"Evropska unija ima posmatračke timove i za ovu rundu, ali ima i posmatračku misiju iz Brisela, imamo na desetine dugoročnih i kratkoročnih posmatrača. Njihov izveštaj biće objavljen u utorak, a očekujemo da će sledeće godine biti gotov izveštaj o opštim izborima”, rekao je Suniog.

On je posle posete biračkom mestu na Filološkom fakultetu u Prištini naglasio neophodnost promene Izbornog zakona.

"Neki problemi su istaknuti i za parlamentarne i za lokalne izbore, mislim da to Vlada i Skupština treba da vide kao prioritet. Bilo je raznih preporuka. Vreme je da Kosovo reši svoje slabosti u zakonodavstvu", ocenio je zvaničnik EU.

Šef EU na Kosovu izrazio je zadovoljstvo tokom lokalnih izbora u drugom krugu.

"Izgleda da sve ide dobro, ljudi na biračkim mestima su obučeni i profesionalno rade svoj posao. Sve ide jako dobro, impresioniran sam", izjavio je Suniong i u osvrtu na manju izlaznost u odnosu na prvi krug lokalnih izbora izrazio nadu da će birači iskoristiti glasačko pravo i priliku da učestviju u donošenju odluka u svojim opštinama.

On je građane pozvao da izađu na birališta.

Birališta su danas otvorena u Đakovici, Glogovcu, Gnjilanu, Dragašu, Istoku, Kačaniku, Klini, Kosovom Polju, Kosovskoj Kamenici, Obiliću, Orahovcu, Podujevu, Prištini, Prizrenu, Štimlju, Vitini, Vučitrnu, Mališevu, Juniku, Mamuši i Klokotu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija