Politika

Završeno glasanje na izborima na Kosovu i Metohiji - Najveća izlaznost u Klokotu, najmanja u Dragašu

Komentari

Autor: Tanjug, Kosovo Online

14/11/2021

-

08:27 >> 19:03

Završeno glasanje na izborima na Kosovu i Metohiji - Najveća izlaznost u Klokotu, najmanja u Dragašu
Tanjug/AP/Darko Vojinović - Copyright Tanjug/AP/Darko Vojinović

veličina teksta

Aa Aa

Najveća izlaznost u drugom krugu lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji zabeležena je u opštini Klokot gde većinu čini srpsko stanovništvo, podaci su Centralne izborne komisije.


Kako navodi CIK, u Klokotu, koji je jedina srpska opština u kojoj se održava drugi krug izbora, do 16.42 sati glasalo 37,29 odsto upisanih u birački spisak.

U Klokotu su u drugi krug ušli kandidat Srpske liste i Građanske inicijative "Srpska narodna sloga".

Najmanja izlaznost, prema poslednjim podacima je u Dragašu.

Drugi krug lokalnih izbora održan je u 21 od 38 opština na Kosovu i Metohiji. Glasanje je obavljeno na 1.638 biračkih mesta, a Centralna izborna komisija je saopštila da je u drugom krugu biračko pravo imao 1.260.571 građanin.

Drugi krug se održava u gotovo svim velikim opštinama, osim u Peći i južnom delu Kosovske Mitrovice. Takođe, izbori se održavaju i u Klokotu, opštini sa većinski srpskim stanovništvom. Tu se u drugom krugu takmiče Vladan Bogdanovića iz Srpske liste i Strahinja Spasić iz GI Srpska narodna sloga.

U Klokotu je jutros u sedam sati otvoreno svih sedam glasačkih mesta u pet biračkih centara, na kojima će na lokalnim izborima svoje pravo glasa moći da ostvari 3.675 građana koliko je upisano u birački spisak.

U prvom krugu lokalnih izbora održanom 17. oktobra, izabrani su gradonačelnici 17 opština, uključujući devet sa srpskom većinom - Gračanica, severni deo Kosovske Mitrovice, Zvečan, Leposavić, Zubin Potok, Štrpce, Parteš, Novo Brdo i Ranilug.

Samoopredeljenje premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija u drugom krugu lokalnih izbora imaće kandidate u 12 opština. Samoopredeljenje je nakon prvog kruga treća stranka po ukupnom broju osvojenih odborničkih mesta, posle Demokratskog saveza Kosova i Demokratske partije Kosova.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija