Politika

Đukanović: Stefanović podneo ostavku jer je članstvo stranke to tražilo

Komentari

Autor: Tanjug

30/05/2021

-

23:32

Đukanović: Stefanović podneo ostavku jer je članstvo stranke to tražilo
Đukanović: Stefanović podneo ostavku jer je članstvo stranke to tražilo - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Ðukanović izjavio je da je Nebojša Stefanović podneo ostavku na mesto predsednika Gradskog odbora SNS u Beogradu jer je to članstvo stranke tražilo, a ne zbog prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Članstvo je tražilo jer postoje određene indicije, sumnje... Članstvo se izjašnjavalo o tome koji funkcioner loše radi u stranci", rekao je Ðukanović na TV Pink.

Na pitanje na koga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić mislio kada je rekao da mu se gade oni koji očekuju od stranih ambasada da ih postave na položaje i smestaju svojim partijskim drugovima po medijima, Ðukanović je rekao da "kada bi krenuo da nabraja, ne bi završili emisiju".

"Toga ima i u samom vrhu i u članstvu", naveo je Ðukanović.

Ðukanović je rekao da nije on pokrenuo pitanje Stefanovićeve odgovornosti, već da je "svašta saznavao godinama unazad" i istakao da u politici treba imati realne ambicije i znati "koliki je vaš realan domet".

Kao primer osobe koja "realno shvata svoj domet" naveo je novog potpredsednika Glavnog odbora SNS Aleksandra Šapića i ocenio da je zato Šapić i uspešan.

Ðukanović je istakao da je SNS gubio od Šapića na Novom Beogradu i kad je bio najjači.

"To je za poštovanje jer je znao kako da nas pobedi. Imao je bolji program i zato mi je drago jer će nešto novo uneti u SNS. Pre svega u politici jako je ljudima teško da suzbiju svoje sujete i nerealne ambicije. Mislim da je možda to kod Stefanovića bilo prevashodno", rekao je Ðukanović.

Komentari (0)

Srbija