Politika

Sutra ozvaničavanje koalicije dela opozicije: DS, SSP i NS okosnica jedne od listi

Komentari

Autor: S. G./Euronews Srbija

25/11/2021

-

13:26

Sutra ozvaničavanje koalicije dela opozicije: DS, SSP i NS okosnica jedne od listi
Sutra ozvaničavanje koalicije dela opozicije: DS, SSP i NS okosnica jedne od listi - Copyright TANJUG/JADRANKA ILIĆ/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

veličina teksta

Aa Aa

Sporazum o predizbornoj koaliciji između Stranke slobode i pravde, Narodne stranke i Demokratske stranke biće potpisan sutra, kada će i zvanično biti poznato ko će predvoditi liste i na kojim izborima, budući da se istovremeno održavaju i parlamentarni i beogradski i predsednički, kakve će biti kvote i ko će biti kandidati, saznaje Euronews iz izvora bliskih opoziciji. 

Prethodno je najavljeno da je dogovor o litama načelno postignut i da će stranke koje predvode Dragan Đilas (Stranka slobode i pravde), Zoran Lutovac (Demokratska stranka), Vuk Jeremić (Narodna stranka) i Pavle Grbović (Pokret slobodnih građana) zajedno izaći na izbore, saznaje Euronews Srbija u Narodnoj stranci.

Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke je za Euronews Srbija tada je potvrdio da je načelno postignut dogovor o zajedničkoj listi za parlamentarne izbore, gradske izbore i o zajedničkom kandidatu za gradonačelnika Beograda i predsednika Srbije. 

Rok za finalizaciju dogovora je, kako je precizirao, kraj nedelje. Osovinu koalicije činiće NS, SSP i DS ali, dodaje potpredsednik NS, biće i drugih stranaka i pokreta.

Za sada nije zvanično objavljeno o kojim se drugim pokretima i strankama radi, ali nezvanično saznajemo da su u pitanju Pokret slobodnih građana i Skupština slobodne Srbije.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić je izjavila je da je postignut dogovor da ona na parlamentarnim izborima bude nosilac liste koja će okupiti DS, Narodnu stranku, PSG, Pokret za preokret i sinidikate.

Tepić je za list Nova rekla da će, u skladu sa dogovorom, listu za glavni grad predvoditi nestranačka ličnost.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija