Politika

Agencija za borbu protiv korupcije traži smenu predsednice opštine Kovin: Bratu iz budžeta 4,2 miliona dinara

Komentari

Autor: Z. R.

28/11/2021

-

17:17

Agencija za borbu protiv korupcije traži smenu predsednice opštine Kovin: Bratu iz budžeta 4,2 miliona dinara
Sanja Petrović - Copyright Tanjug/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Agencija za borbu protiv korupcije dala je preporuku za razrešenje sa javne funkcije Sanje Petrović, predsednice opštine Kovin, objavljeno je u Službenom glasniku. Iz Agencije navode da je Petrovićeva iz budžeta ove lokalne samouprave isplatila 4,2 miliona dinara Sportskom savezu opštine Kovin čiji je zastupnik njen brat od strica Saša Đorđević.

U obrazloženju Agencije za borbu protiv korupcije navedeno je da je protiv Sanje Petrović, na osnovu prijave, pokrenut postupak za odlučivanje o postojanju povrede odredaba člana 40. i člana 42. stav 1. Zakona o sprečavanju korupcije. Ona je, kao predsednica opštine sa Sportskim savezom, zaključila Ugovor o obezbeđivanju sredstava iz budžeta opštine, na osnovu koga su tom savezu isplaćena bespovratna novčana sredstva za  projekat "Realizacija sportskih aktivnosti za 2021. godinu", a da o sukobu interesa koji je imala u navedenim situacijama nije pismeno obavestio Agenciju za sprečavanje korupcije.

Prinskrin/Youtube/Serbia GR

 

"U smislu člana 2. Zakona povezano lice je, pored ostalih, fizičko ili pravno lice koje se prema drugim osnovama i okolnostima može opravdano smatrati interesno povezanim sa javnim funkcionerom, dok je prema odredbama člana 41. Zakona sukob interesa situacija u kojoj javni funkcioner ima privatni interes koji utiče, može da utiče ili izgleda kao da utiče na obavljanje javne funkcije, a privatni interes je bilo kakva korist ili pogodnost za javnog funkcionera ili povezano lice", piše u obrazloženju Agencije.

Navedeno je i da je Saša Đorđević u konkretnom slučaju povezano lice sa Sanjom Petrović, koji je njen brat od strica, što je utvrđeno uvidom u izjavu imenovane.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Violeta

30.11.2021 16:56

Maaa nijeeee...to jedino što je uradila, ali ona je nesmenjiva

Srbija