Politika

Drecun: Jednostrani potezi Prištine se ne sankcionišu, Brisel samo govori ali ne deluje

Komentari

Autor: Tanjug

17/12/2021

-

08:25

Drecun: Jednostrani potezi Prištine se ne sankcionišu, Brisel samo govori ali ne deluje
Drecun: Jednostrani potezi Prištine se ne sankcionišu, Brisel samo govori ali ne deluje - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun izjavio je danas da Priština svoje jednostrane poteze pokušava da prebaci na teret Beograda plasiranjem lažnih vesti.

Drecun je rekao da Priština, ne dozvoljavajući direktoru Kancelarije za KiM Petru Petkoviću ulazak na KiM, jednostrano tumači sporazum o slobodi kretanja.

"Posete se samo najavljuju, ali Priština sve češće zabranjuje posete naših zvaničnika. Ako branite odlazak direktoru Kancelarije za KiM, vi branite da se pomogne tamošnjem narodu", istakao je Drecun za RTS.

Naveo je da sve jednostrane poteze Priština pokušava da prebaci na teret Beograda, između ostalog plasiranjem lažnih vesti i informacija, kao što je priča da Beograd nije dozvolio dolazak ministarki spoljnih poslova u vladi privremenih prištinskih institucija Doniki Gervali u Bujanovac i Preševo.

"Brisel sa druge strane samo govori, ali ne deluje, i taj način rada EU ne donosi rezultate jer EU nema autoritet kod Prištine", ocenio je Drecun.

Naveo je da se jednostrani potezi, kao što je ukidanje granica između Albanije i Srbije na delu KiM takođe ne sankcionišu, a da Beograd čeka i reakciju na odluku Prištine da ne dozvoli sprovođenje referenduma na teritoriji pokrajine.

"One zapadne zemlje koje mogu trebalo bi da utiču na Prištinu da odustane od ideje da ne dozvoli referendum na KiM. Time se krše osnovna ljudska prava, a to je i demokratsko pravo da se građani izjasne na referendumu", istakao je Drecun.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija