Politika

Macura posle zatvorenog sastanka o praćenju referenduma: SMS i LSV bez predstavnika u biračkim odborima

Komentari

Autor: Tanjug

05/01/2022

-

21:45

Macura posle zatvorenog sastanka o praćenju referenduma: SMS i LSV bez predstavnika u biračkim odborima
Tanjug/Zoran Žestić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Sastanak Kontrolnog tela Međustranačkog dijaloga na kojem bi trebalo da se odrede članovi za svaku vanparlamentarnu političku organizaciju u biračkim odborima za praćenje referenduma 16. januara, održan je danas u parlamentu.


Sastanku je predsedavao generalni sekretar skupštine Veljko Odalović, a prisustvovali su, između ostalih lider Dveri Boško Obradović, zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj, predsednica Stranke moderne Srbije Tatjana Macura, Saša Šućurović iz Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Sastanak je bio zatvoren za javnost, a na njemu se se polemisalo o tome da li sve stranke imaju pravo da imaju članove u biračkim odborima.

Tatjana Macura posle sastanka je izjavila da njena stranka nije dobila mogućnost da ima članove u biračkim odborima.

"Taj uslov je postavila jedna politička organizacija koja je potpisnik zaključaka dijaloga koji je vođen bez evroposlanika, čime se anuliralo sve ono što je postignuto u dijalogu sa evroparlamntarcima", rekla je Macura.


Ona smatra da je tako napravljena diskriminušuća atmosfera prema građanskom delu opozicije, budući da su "potpisnice sporazuma postignutog u dijalogu bez evroparlamentaraca, isključivo desne i ekstremno desne organizacije".

I Saša Šućurović iz Lige socijaldemokrata Vojvodine kaže da ni njegova stranka neće imati članove u biračkim odborima

Tvrdi da će "desničari" za koje kaže da nemaju uporište u Vojvodini imati članove u biračkim odborima, a neće LSV koja ima poslanički klub u Skupštini Vojvodine.


"LSV će reagovati na ovakvu sramnu odluku i brinemo da li ćemo imati predstavnike i u biračkim odborima na izborima", rekao je Šućurović.

U utorak je održan treći sastanak na temu članova biračkih odbora za referendum kojim je predsedavao predsednik Skupštine Ivica Dačić, a sastanku je prisustvovao i prvi put predsednik SDS Boris Tadić.

Novi sastanak na kojem će takođe biti reči o članovima biračkih odbora, ali za predstojeće izbore, biće održan u ponedeljak 10. januara.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija