Politika

Ministarstvo spoljnih poslova povodom slučaja Đoković: Usmeni protest Ambasadi Australije zbog tretmana prema teniseru

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/01/2022

-

19:28

Ministarstvo spoljnih poslova povodom slučaja Đoković: Usmeni protest Ambasadi Australije zbog tretmana prema teniseru
Ministarstvo spoljnih poslova - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ambasadoru Australije u Srbiji Danijelu Emeriju danas je u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije iskazan usmeni protest zbog nedoličnog tretmana kojem je u Melburnu izložen najbolji teniser sveta i državljanin Srbije Novak Ðoković.

Državni sekretar MSP Srbije Nemanja Starović izrazio je očekivanje da će ambasador Emeri uložiti lične napore kako bi Ðokoviću bilo omogućeno da u smeštaju koji je adekvatan za sportistu njegovog ranga sačeka donošenja sudske odluke o tome da li može da boravi na tlu Australije.

Srbija, prema njegovim rečima, ne želi ni na koji način da utiče na predstojeću odluku australijske sudske vlasti, ali da očekuje da izvršne vlasti te zemlje, u duhu dobrih bilateralnih odnosa Australije i Srbije, a u skladu sa svojim nadležnostima, dozvole Ðokoviću da Božić provede u boljem smeštaju.

Starović je naglasio da u srpskoj javnosti postoji snažan utisak da je Ðoković protiv svoje volje žrtva političke igre i da je namamljen da doputuje u Australiju kako bi potom bio ponižen.

On je dodao da Ðoković nije kriminalac, terorista ili ilegalni migrant, ali da je tako tretiran od strane australijskih vlasti, što izaziva razumljivo ogorčenje njegovih navijača i građana Srbije.

Ministarstvo se obratilo juče i pisanom notom Ministarstvu inostranih poslova i trgovine Australije povodom onemogućavanja Novaku Ðokoviću da uđe u zemlju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija