Politika

Portal Kosovo onlajn pod hakerskim napadom, vesti objavljuju na društvenim mrežama

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Kosovo onlajn

16/01/2022

-

12:07

Portal Kosovo onlajn pod hakerskim napadom, vesti objavljuju na društvenim mrežama
Portal Kosovo onlajn pod hakerskim napadom, vesti objavljuju na društvenim mrežama - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Redakcija Kosovo onlajn obaveštava javnost da je rad portala onemogućen jutros, zbog hakerskog napada koji je počeo nekoliko minuta pre 8 časova i koji još uvek traje.

"Sajt Kosovo onlajn našao se na udaru u momentu kada smo krenuli da izveštavamo o jutrošnjem sprečavanju prištinskih vlasti da Srbi ostvare svoje pravo glasa na Kosovu i izađu na referendum o promenama Ustava Srbije. Da podsetimo, isto se dogodilo i krajem septembra prošle godine, kada je kosovska policija u punoj ratnoj opremi blokirala prelaze Jarinje i Brnjak", ističe Kosovo onlajn.

Navode da se i tada, kao i ovog jutra, dogodio izuzetno organizovan tehnički napad sa brojnih internet adresa u inostranstvu.

"Radi se o višemilionskim pojedinačnim 'ulazima' koji obaraju portal, uprkos velikim naporima naše tehničke službe da se odbranimo, i na taj način nas sprečavaju da čitaocima prenosimo događaje na Kosovu i Metohiji", navodi redakcija.

Uz izvinjenje čitaocima zbog zastoja u radu portala, poručuju da će ovoga puta uspešno da se odbrane i nastave svoj posao. Do normalizovanja rada portala vesti će objavljivati na društvenim mrežama, Fejsbuku i Instagramu.

"Onima koji na ovaj način pokušavaju da nas zaustave jedina poruka je, da će ovim samo još više da nas motivišu da radimo svoj posao uspešno i profesionalno", zaključili su.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija