Politika

Hodžaj: Na zatvorenim sastancima Lajčak naveo da EU podržava međusobno priznanje

Komentari

Autor: Kosovo online

02/02/2022

-

10:21

Hodžaj: Na zatvorenim sastancima Lajčak naveo da EU podržava međusobno priznanje
Hodžaj: Na zatvorenim sastancima Lajčak naveo da EU podržava međusobno priznanje - Copyright EPA/VALDRIN XHEMAJ

veličina teksta

Aa Aa

Član predsedništva DPK Enver Hodžaj kaže da je specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak na zatvorenim sastancima prilikom posete Kosovu, sa američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, rekao da je Unija za međusobno priznanje nezavisnosti Srbije i Kosova, prenosi Kosovo onlajn pisanje Gazeta ekspresa.

"Ako Evropska unija ne govori o međusobnom priznavanju, gospodin Lajčak je rekao da smo na istoj liniji sa SAD. Lajčak nam je na zatvorenim sastancima rekao da je za uzajamno priznanje, a takav je stav EU za međusobno priznanje, jer smo mi izvršili pritisak na njih", rekao je Hodžaj.

Hodžaj je dodao da su u vreme dok je on bio ministar spoljnih poslova zbog toga vršili pritisak na međunarodnu zajednicu da dijalog treba da se završi obostrani priznanjem.

"Dok sam bio ministar spoljnih poslova, pitali smo, zašto ne date prezime procesu. I ovde Kosovo ima svetog partnera Ameriku, gde je za vreme Trampa prvi put bilo jasno da dijalog treba da se završi obostranim priznavanjem. Sada je Bajdenova pozicija, Blinkenova pozicija, Hovenijerova pozicija ista, moramo se fokusirati na međusobno priznanje", rekao je Hodžaj, prenosi Kosovo online.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija