Politika

Koalicija Moramo poziva građane iz dijaspore da izađu na izbore, pokrenut poseban sajt

Komentari

Autor: Fonet

04/02/2022

-

20:12

Koalicija Moramo poziva građane iz dijaspore da izađu na izbore, pokrenut poseban sajt
Dobrica Veselinović - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Pokret Ne davimo Beograd i koalicija Moramo pozvali su danas sve državljane Republike Srbije koji žive van zemlje da masovno izađu na predstojeće izbore 3. aprila. Da bi dijaspori olakšali ostvarivanje Ustavom garantovanog biračkog prava, pokrenuli su kampanju i sajt: idijasporaglasa.rs.

Pokret u saopštenju podeseća da je na online sastanku održanom 3. februara predstavljena kampanja idijasporaglasa.rs, a u optimističnom tonu zaključeno je da je potrebno veće uključivanje dijaspore u donošenje odluka u zemlji i politički život Srbije uopšte, a prvi korak je izlazak na izbore.

Za otvaranje biračkih mesta u dijaspori neophodno je da se prijavi najmanje 100 birača na jednom biračkom mestu, zbog čega su Pokret Ne davimo Beograd i Koalicija Moramo pokrenuli sajt idijasporaglasa.rs na kome će, kako je najavljeno, "pravovremeno objavljivati sve neophodne informacije o tome kako se prijaviti za glasanje u inostranstvu radi ostvarivanja biračkog prava".

 

Ocenjeno je da su "odlasku ljudi, najviše mladih, iz zemlje, doprinele sve prethodne vlasti", a da su "političke partije, ogrezle u korupciju i kriminal, izdale interese građanki i građana" baveći se "isključivo profitom njima bliske elite".

"Koalicija Moramo vratiće državu u ruke građana i građanki. Izađimo na izbore i pokažimo da nas ima! Moramo, jer svaki glas se broji!", naglašeno je u saopštenju koalicije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija