Politika

Selaković i Albares: Izvanredni odnosi Srbije i Španije

Komentari

Autor: Tanjug

23/02/2022

-

22:18

Selaković i Albares: Izvanredni odnosi Srbije i Španije
Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova/Branko Lazić - Copyright Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova/Branko Lazić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas u Madridu sa ministrom inostranih poslova Španije Hozeom Manuelom Albaresom Buenom, u okviru prve zvanične posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića toj zemlji.

Selaković i Albares konstatovali su da su odnosi Srbije i Španije izvanredni, izrazivši zadovoljstvo zbog čestih susreta na visokom i najvišem nivou, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Ministar Selaković, koji se sa ministrom Albaresom sastao nedavno na marginama ministarskog sastanka OEBS-a u Stokholmu, pozvao je španskog kolegu da ubrzo dođe u posetu Beogradu.

Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova/Branko Lazić

 

Zahvalivši i ovom prilikom Španiji na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, Selaković je sagovornika upoznao sa situacijom na KiM i tokom dijaloga Beograda i Prištine.

Kako je saopšteno, on je upozorio na konstantne provokacije na terenu i činjenicu da Priština ne sprovodi obaveze preuzete Briselskim sporazumom, dok je, sa druge strane, Beograd posvećen dijalogu, miru i stabilnosti u regionu.

Ministar Selaković je, takođe, zahvalio Španiji na podršci evrointegracijama Srbije, istakavši da Srbija ostaje čvrsto opredeljena za jedan od svojih najvažnijih strateških ciljeva, a to je punopravno članstvo u EU.

Dvojica ministara razgovarala su i o proširenju ekonomske saradnje i daljem usaglašavanju ekonomskih sporazuma između Srbije i Španije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija