Politika

U petak nova sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, nakon toga obraćanje Vučića - u fokusu situacija u Ukrajini

Komentari

Autor: Tanjug

24/02/2022

-

14:52

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Nova sednica Saveta za nacionalnu bezbednost Srbije biće održana sutra u 16 časova, saznaje Tanjug.

Kako navodi ta agencija, Vučić će se obratiti javnosti sutra između 18 i 20 sati, u vezi sa krizom u Ukrajini i izneti stav Srbije po tom pitanju.

Tokom prethodnih dana očekivalo se da predsednik Srbije govorio o poziciji Srbije tokom krize u Ukrajini, a on je u sredu najavio da će se o tome oglasiti u narednih 48 sati.

Povodom toga, u toku su konsultacije predsednika Srbije sa mnogim predsednicima i predsednicima vlada širom sveta, kako bi Srbija mogla da donese najbolje odluke u skladu sa sopstvenim nacionalnim interesima, a priprema se i precizan dokument u kojem će biti definisani stavovi i politika Srbije.

Održana sednica Saveta bezbednosti, najavljeno obraćanje

Podsetimo, u Palati Srbija danas je već održana sednica Saveta bezbednosti sazvana pod oznakom "hitno", na kojoj je razmatrana situacija u regionu i u Ukrajini, a kojoj je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nakon sednice ni predsednik, ni drugi zvaničnici nisu se oglašavali.

Takođe, Vučič je u toku prepodneva razgovarao i sa ambasadorima Kvinte i šefom Delegacije EU u Srbiji, a nakon ovih sastanaka predsednik Srbije takođe nije davao izjave, ali je objavio da će sve informacije o stavovima koje su strane iznele na tom sastanku, biti objavljene u narednih 36 sati.

Euronews

Ministarstvo spoljnih poslova takođe je najavilo da se neće oglašavati povodom situacije u Ukrajini već da će javnost o svemu obavestiti predsednik i premijerka.

Sada je izvesno da će Vučić o poziciji Srbije povodom krize u Ukrajini govoriti sutra popodne.

U Palati Srbija je u 15 časova počela i sednica Vlade Srbije, koja je u tehničkom mandatu.

Sednici u Palati Srbija prisustvuju članovi Vlade i direktori javnih preduzeća i predstavnici vojske kojima se na početku sednice obratio predsednik Srbije.

 

 


 

Komentari (0)

Srbija