Politika

Radojičić na Forumu gradonačelnika u Firenci: Glavne teme zdravstvo i kulturna saradnja

Komentari

Autor: FoNet

26/02/2022

-

11:00

Radojičić na Forumu gradonačelnika u Firenci: Glavne teme zdravstvo i kulturna saradnja
Radojičić na Forumu gradonačelnika u Firenci: Glavne teme zdravstvo i kulturna saradnja - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, u društvu 65 gradonačelnika iz velikog broja zemalja mediteranskog regiona, učestvuje na Forumu gradonačelnika u Firenci, saopštio je Beoinfo.

Teme ovogodišnjeg foruma su kulturna saradnja, pitanja javnog zdravlja i saradnje povodom pandemije kovida 19, ekološka pitanja i nova rešenja za migrantsku krizu.

"Čast mi je što imam priliku da učestvujem na ovako značajnom događaju i zahvaljujem gradonačelniku Firence Dariju Nardelu, koji je u Beogradu prepoznao važnog partnera u procesima saradnje i donošenju važnih rešenja za izazove velikih gradova", rekao je Radojičić.

On je istakao da Mediteran ne podrazumeva samo gradove na samoj obali nego i ideju mosta kulture i saradnje, a koja se kroz istoriju pokazala značajnom.

"Teme kojima se bavi ovogodišnji forum su od izuzetne važnosti za naš grad i ponosan sam na rezultate koje je Beograd ostvario, počevši od značajnog kulturnog razvoja, preko međunarodnog povezivanja sa ostalim evropskim gradovima poput Atine, Istanbula i Sankt Peterburga, ulaganja u velike infrastrukturne do ekoloških projekata", rekao je Radojičić.

On je najavio da će tokom konferencije i neformalnih susreta delegacija Beograd imati i niz bilateralnih sastanaka sa gradonačelnicima velikih gradova, sa ciljem da se unapredi bilateralna saradnja, kako bi se došlo do važnih rešenja koja će dodatno poboljšati kvalitet života Beograđana. 

Preporuka za vas

Komentari (1)

Srbija