Politika

Kosovska policija: Slučaj srpskih policajaca koji su prisustvovali Savetu u prištinskom inspektoratu

Komentari

Autor: Tanjug

25/03/2022

-

07:42

Kosovska policija: Slučaj srpskih policajaca koji su prisustvovali Savetu u prištinskom inspektoratu
Pixabay - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Pitanje prisustva srpskih policajaca sa Kosova na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost u Beogradu, koju je sazvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prosleđen je Policijskom inspektoratu Kosova, saopštila je sinoć kosovska policija, prenosi portal Kaldžo.

Kako navodi ovaj portal, pet policijskih komandira u opštinama na severu Kosova učestvovalo je na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj je, između ostalog, bilo i pitanje srpskih izbora zakazanih za 3. april.

Sednici je prisustvovala i predsednica Osnovnog suda u Severnoj Mitrovici Ljiljana Stevanović, koju je Sudski savet Kosova juče suspendovao sa funkcije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je sinoć da je sudski savet Kosova smenio predsednicu Osnovnog suda u Severnoj Mitrovici Ljiljanu Stevanović nakon što je u Beogradu prisustvovala sednici Saveta za nacionalnu bezbednost.

"Po nalogu Aljbina Kurtija smenjena je srpski sudija Ljiljana Stevanović, za ujutru je primpremljena smena svih srpskih komandira i policajaca koji su bili na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost u Beogradu. Aljbin Kurti je rešio da napadne Srbe, pogazio je Briselski sporazum i po njegovoj volji i volji onih koji ih štite Briselski sporazum više ne postoji", naveo je Vučić na instagram profilu "Budućnost Srbije". 

Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je sinoć da nije upoznat sa smenom srpskih zvaničnika na Kosovu, koji su bili na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem 22. marta u Beogradu, prenosi Koha.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Fuat Selmani

25.03.2022 08:24

Ovo je neviđeno da jedan predsednik oprabdava da mu iz druge države dolaze ustvari poziva ih da rovare po teritoriji druge drzave ,i još se ljuti što ce biti smenjeni sve ponaosob komandiri policije sa sve onom sudinicom ,pa i neka ve ih izbaciti sa posla trebalo bi ih čak u najmanju ruku goniti sudski po najstrožijim kriterijumima.

Srbija