Politika

Norveški premijer nakon sastanka s Kurtijem: Razočaran odlukom Prištine da se ne dozvoli glasanje Srba na Kosovu

Komentari

Autor: Tanjug

29/03/2022

-

12:13

Norveški premijer nakon sastanka s Kurtijem: Razočaran odlukom Prištine da se ne dozvoli glasanje Srba na Kosovu
Norveški premijer nakon sastanka s Kurtijem: Razočaran odlukom Prištine da se ne dozvoli glasanje Srba na Kosovu - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Norveške Jonas Gar Stere kaže da je razočaran što privremene vlasti na KiM nisu dozvolile da se srpski izbori 3. aprila organizuju na isti način kao prethodni izbori. On je podržao nastavak dijaloga između Beograda i Prištine uz posredovanje EU, saopšteno je na sajtu norveške vlade.

Kako se navodi u saopštenju, Stere je na sastanku s kosovskim premijerjom Aljbinom Kurtijem u Oslu naglasio važnost dijaloga Beograda i Prištine i naveo da postojeći sporazumi moraju da se primenjuju, kao i da obe strane moraju da se uzdrže od radnji koje umanjuju poverenje među njima.

"Zato sam iskoristio priliku tokom našeg sastanka da izrazim svoje razočaranje što Kosovo nije dozvolilo da se srpski izbori 3. aprila organizuju na isti način kao prethodni izbori", rekao je norveški premijer.

On je još naglasio da se da stabilnost na Zapadnom Balkanu ne može "uzeti zdravo za gotovo" i upozorio da bi "nerešena pitanja iz 1990-ih mogla ponovo da zapale region", navodi se u saopštenju norveške vlade.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija