Politika

Radna grupa Beograda i Prištine u Briselu: Rešenje pitanja tablica nije ni na pomolu, rok ističe za dve nedelje

Komentari

Autor: FoNet

07/04/2022

-

23:40

Radna grupa Beograda i Prištine u Briselu: Rešenje pitanja tablica nije ni na pomolu, rok ističe za dve nedelje
Pixabay - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

U Briselu je danas održan sedmi sastanak radne grupe Beograda i Prištine zadužene za pronalazak dugotrajnog rešenja za pitanje tablica, ali ono još nije na pomolu, iako rok koji je postavljen ističe za dve nedelje.

Informaciju je, kao i prethodnih šest puta, večeras saopštio specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak.

"Eksperti Kosova i Srbije sastali su se danas u Briselu na sedmom sastanku Radne grupe za registarske tablice", naveo je Lajčak na Tviteru, prenosi Kossev.

U objavi je ukazao da se rok za postizanje rešenja približava i poručio da je hitno postići kompromis za poboljšanje slobode kretanja u regionu.

"Odgovornost obe strane je da se dogovore oko rešenja", istakao je Lajčak, ali nije naveo ko je učestvovao na sastanku.

Poslednji sastanak radne grupe održan je početkom marta, pa krajem februara, prethodni u januaru, a prošle godine u decembru, novembru i oktobru. Održavanje sastanaka radnih grupa počelo je nakon što je zaključen sporazum o privremenom rešenju za tablice krajem septembra u Briselu.

Postignutim dogovorom tada je počela privremena primena sistema korišćenja stikera, pomoću kojih građani Kosova i Srbije prikrivaju oznake na registarskim tablicama. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija