Politika

Donfrid: Nema povećane pretnje od Rusije na KiM

Komentari

Autor: Tanjug

26/04/2022

-

23:47

Donfrid: Nema povećane pretnje od Rusije na KiM
Karen Donfrid - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Pomoćnica američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Karen Donfrid izjavila je za T7 da predsednica i premijer privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani i Aljbin Kurti nisu izneli nikakve uslove za dijalog sa Beogradom, kao i da "nije primetna povećana pretnja po Kosovo od Rusije", prenosi Kljan Kosova.

"Predsednica i premijer su jasno istakli da postoji spremnost da se ozbiljno i kreativno angažuju u dijalogu i za to ne postavljaju nikakve uslove", rekala je Donfrid, koja je juče boravila u Prištini.

Ona je navela da nema saznanja o konkretnim rokovima u vezi sa dijalogom, ali je dodala da će, ako bude volje na svim stranama biti pozitivnih pomaka.

Rekla je da "nije primetno ništa što bi sugerisalo da je Rusija povećala fokus na promovisanju nestabilnosti na Kosovu".

"Želim da uverim građane Kosova da se mogu osećati bezbedno, jer je Kfor prisutan i želim da vas podsetim da je to najveća raspoređena snaga NATO-a i da SAD imaju najveći doprinos u Kforu. Možete biti sigurni da se SAD brinu o vašoj bezbednosti i da će Kfor zajedno sa SAD obezbediti da ne dođe do eskalacije na Kosovu", rekla je Donfrid.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija