Politika

Simić: U slučaju da Priština krene da hapsi, služićemo se demokratskim i nedemokratskim sredstvima

Komentari

Autor: Tanjug

09/06/2022

-

21:10

Simić: U slučaju da Priština krene da hapsi, služićemo se demokratskim i nedemokratskim sredstvima
Igor Simić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić je povodom pokušaja pripadnika kosovskog odeljenja za teška krivična dela da uruče poziv za saslušanje čelnicima Srpske liste izjavio da će se u slučaju da Priština krene da hapsi ljude s tog spiska, organizovati otpor svim demokratskim i nedemokratskim sredstvima i građanskom neposlušnošću.

On je potvrdio da predsednik Srpske liste Goran Rakić, član Predsedništva Slavko Simić i on nisu prihvatili pozive za saslušanje i pozvao je građane da ih takođe ne prihvataju, jer se, kaže, radi o čisto političkom procesu s ciljem da se proteraju Srba s Kosova i Metohije, prenosi Kosovo onlajn.

"U slučaju da Priština krene da hapsi bilo kog Srbina sa spiska služićemo se zajedno sa građanima svim demokratskim i nedemokratskim sredstvima pa i građanskom neposlušnošću. Želim da napomenem da po informacijama koje imamo jedinstvo po ovom pitanju je nikad veće i niko sa tog spiska nije hteo da primi poziv koji je Priština uputila", rekao je Simić.

Pripadnici kosovskog odeljenja za teška krivična dela pokušali su ranije danas da uruče poziv za saslušanje predsedniku Srpske liste Goranu Rakiću, potpredsedniku Igoru Simiću i članu Predsedništva Slavku Simiću u svojstvu osumnjičenih.

Prema saznanjima lista, imena predstavnika Srpske liste dodata su na raniji spisak 72 osobe srpske nacionalnosti koje Priština tereti za "napad na ustavni poredak Kosova" zbog protesta Srba protiv jednostranih poteza Prištine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija