Politika

Jovanoviću i Ružiću zabranjen ulazak na Kosovo

Komentari

Autor: Tanjug

27/06/2022

-

14:08

Jovanoviću i Ružiću zabranjen ulazak na Kosovo
Jovanoviću i Ružiću zabranjen ulazak na Kosovo - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Direktoru Kancelarije za IT i eUpravu Mihailu Jovanoviću i ministru Branku Ružiću danas je zabranjen ulazak na Kosovo, 

Jovanović je saopštio je da mu je danas bio zabranjen prelazak administrativnog prelaza Jarinje uprkos unapred odobrenom ulasku i svim poštovanim procedurama, a poseta je planirana zbog otvaranja dva IT centra. 

"Upravo sam vraćen sa administrativnog prelaza Jarinje, bez ikakvog obrazloženja", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

On je istakao i da njegova poseta nije imala nikakve veze sa politikom i da su želeli da puste u rad novoopremljene multifunkcionalne IT centre na severu i jugu Kosova i Metohije - u Kosovskoj Mitrovici i Gračanici.

"Ne mogu, a da se ne zapitam kome smetaju digitalni centri za edukaciju mladih, koji bi bili na usluzi svim građanima? Kakva opasnost preti od usluga poput eBebe i ostalih usluga eUprave", upitao je Jovanović, saopšteno je iz Kancelarije za IT.

I ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branku Ružići danas je zabranjen ulazak na KiM, iako je uredno i blagovremeno bio najavljen u skladu sa svim procedurama i dogovorima, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Navode da je ministar na KiM trebao da prisustvuje Danu Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, koji se tradicionalno organizuje na Vidovdan, 28. juna.

"Svečanost, u slavu obrazovanja i znanja, ni na koji način ne ugrožava privremene prištinske vlasti, ali izgleda da, ipak, tradiciju i snagu našeg obrazovanja doživljavaju kao pretnju", rekao je Ružić.  

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija