Politika

Još bez konačnog rešenja za tablice: Preko Jarinja i Brnjaka kao i prethodnih šest meseci

Komentari

Autor: Tanjug

22/04/2022

-

11:54

Još bez konačnog rešenja za tablice: Preko Jarinja i Brnjaka kao i prethodnih šest meseci
Još bez konačnog rešenja za tablice: Preko Jarinja i Brnjaka kao i prethodnih šest meseci - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Kretanje vozila preko administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak i danas, dan nakon pregovora Beograda i Prištine u Briselu bez konačnog rešenja o tablicama, odvija se kao i prethodnih šest meseci.

Jedan od vozača, čije vozilo ima registarske oznake Novi Pazar, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica da je sve kao i prethodnih meseci.

"Nakon kontrole putnika i vozila, dobio sam komplet stikera kako bih nastavio dalje", rekao je on.

I pripadnici kosovske policije su u neformalnom razgovoru rekli da nikakva nova odluka nije stupila na snagu i da se nastavlja sa radom u istom režimu, prenosi Tv Most.

Direktor Kancelarije za KiM i glavni pregovarač Beograda, Petar Petković rekao je posle razgovora u Briselu da će sporazum o tablicama od 30. septembra o režimu stikera i dalje biti na snazi.

"To znači da se do pronalaženja trajnog rešenja na visokom nivou režim stikera nastavlja", rekao je Petković novinarima u Briselu.

On je kazao da je u Briselu razgovarao sa prištinskom stranom i da je ogromna pažnja bila posvećena pitanju registarskih tablica.

Istakao je da je sporazum od 30. septembra i dalje na snazi i da su to potvrdili i EU i specijalni izaslanik Miroslav Lajčak, kao i da za šest meseci Priština nije iznela nijedan predlog.

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Prištine i Beograda, Miroslav Lajčak je, priznavši da nema dogovora, pozvao je obe strane da nastave sa naporima.

Glavni pregovarač Prištine Besnik Bisljimi izjavio je da nema nikakvog rezultata jer nije postignut dogovor oko glavnog pitanja - registarskih tablica.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija