Politika

Pomoćniku direktora Kancelarije Ivanu Vujiću zabranjen ulaz na KiM

Komentari

Autor: Tanjug

21/03/2022

-

20:34

Pomoćniku direktora Kancelarije Ivanu Vujiću zabranjen ulaz na KiM
Ivan Vujić - Copyright Kancelarija za Kosovo i Metohiju/kim.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

Kancelarija za Kosovo i Mehotiju saopštila je da su vlasti privremenih institucija u Prištini zabranile su večeras pomoćniku direktora Kancelarije za KiM Ivanu Vujiću da poseti pokrajinu.

Vujić je sutra trebalo da obiđe Klinu i Osojane i socijalno ugroženoj petočlanoj porodici Komatović iz sela Žač uruči neophodnu pomoć Kancelarije za KiM.

"Međutim, njemu je večeras zabranjeno da pređe administrativni prelaz na Jarinju, bez ikakvog obrazloženja", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Dodaju da je očigledna namera Aljbina Kurtija da radikalizuje i dodatno izazove tenzije na Kosovu i Metohiji, jer je, kažu u kancelarij, njegov jedini i osnovni cilj da pokuša da isprovocira neodmerenu reakciju Srba sa Kosova i Metohije i nastavi da gazi sve sporazume postignute u Briselu, među kojima je i onaj o slobodi kretanja.

Vujić ne podleže pod odredbe sporazuma o zvaničnim posetama i nije u obavezi da svoju posetu najavi, napominju u saopštenju, te dodaju da to nije prvi put da Priština zabranjuje predstavnicima i pomoćnicima direktora Kancelarije za KiM da posete Kosovo i Metohiju i time grubo krši sporazume.

"Uprkos tome, Srbi sa KiM i zvanični Beograd nastaviće da čuvaju mir i stabilnost i neće prestati da pomažu svom narodu na Kosovu i Metohiji", porucuju iz Kancelarije za KiM.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija