Politika

Jovanović: Skupština do kraja jula, ne razgovaramo još o saradnji sa opozicijom

Komentari

Autor: Tanjug

10/07/2022

-

15:21

Jovanović: Skupština do kraja jula, ne razgovaramo još o saradnji sa opozicijom
Miloš Jovanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Nove demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović očekuje da novi saziv parlamenta bude konstituisan do kraja jula, kako je i najavljeno, dodajući da ta stranka do sada nije ni sa kim razgovarala o eventualnoj saradnji opozicionih stranaka u Skupštini.

"Pretpostavljam da će Skupština biti konstituisana do kraja jula. Mislim da je to neko normalno vreme, a onda će verovatno početi i malo duže trajati pregovori u vezi sa Vladom Srbije", rekao je Jovanović za Tanjug.

Kaže da nije bilo razgovora o eventualnoj saradnji opozicionih stranaka u novom sazivu parlamenta, i dodaje da mediji prave grešku što svu opoziciju stavljaju "u isti koš", jer je opozicija šarolika, ideološki se razlikuje, a čak i kada je ideološki bliska, razlikuje se po ozbiljnosti i državotvornosti.

"Nema kontakata sa nama, možda neko komunicira mimo Srpske koalicije NADA, Novog DS S i POKS-a, ali što se nas tiče nema kontakata", rekao je Jovanović.

Srpski pokret Dveri je, pre nekoliko dana, zatražio hitnu posebnu sednicu novog saziva Skupštine na kojoj bi se raspravljalo o rezoluciji Evropskog parlamenta o Srbiji, a Jovanović kaže da razume da neko voli da "bude medijski prisutan", ali da tu nema ništa hitno.

"Da je hitno, bilo bi hitno. Ovo nije hitno", istakao je Jovanović.

Naveo je da njegova stranka od 2008. godine ponavlja da je uslov za ulazak Srbije u EU priznanje secesije KiM, te da to svakako nije novost, a u tom smislu dodao je da nema ništa hitno i da će se o tome svakako rapravljati ne samo u skupštini, već i u javnom prostoru.

"A njima hvala što su konačno, ono što su znali i što su neki pričali u kuloarima i po hodnicima, smogli snage i javno izašli sa tim, prvo Olaf Šolc, a sada i Evropski parlament. Hvala im na tome, jer meni olakšavaju politički posao, pošto ono što pričamo već 14 godina konačno sada svi znaju da je istina", zaključio je Jovanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija