Politika

Kancelarija za KiM: Antisrpska i anticivilizacijska kampanja na Kosovu ne jenjava

Komentari

Autor: Tanjug

28/07/2022

-

22:48

Kancelarija za KiM: Antisrpska i anticivilizacijska kampanja na Kosovu ne jenjava
Kancelarija za Kosovo i Metohiju/kim.gov.rs - Copyright Kancelarija za Kosovo i Metohiju/kim.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

Antisrpska i anticivilizacijska histerija na Kosovu i Metohiji ne jenjava uprkos upornim apelima zvaničnog Beograda na smirivanje tenzija i zaustavljanje napada na Srbe, njihovu imovinu i objekte Srpske pravoslavne crkve, komentar je Kancelarije za KiM na najnoviji incident u Prizrenu.

Grupa hodočasnika, naime, otkrila je tokom obilaska crkve Svetog Spasa u naselju Potkaljaja u Prizrenu razvaljenu gvozdenu kapiju na ulazu u crkveni posed.

Kancelarija za KiM zahteva brzu reakciju policije, kojoj je prijavljen slučaj i najoštrije sankcije za izvršioce ovog zlodela.

Crkva je, inače, više puta bila na meti vandala, ranije je otkinut krst, a pre toga su i ukradena vrata sa kapije.

Ovaj spomenik kulture od izuzetnog značaja albanski ekstremisti su zapalili i teško oštetili tokom martovskih nemira 2004. godine.

Od početka godine ovo je 13. napad na objekte Srpske pravoslavne crkve, što nedvosmisleno pokazuje stepen verske i nacionalne netolerancije Albanaca prema Srbima na Kosovu i Metohiji, podseća Kancelarija za KiM i navodi da pritisci na srpski narod i ugroženost verskih objekata rastu iz dana u dan, a albanski političari dodatno pojačavaju međuetnički raskol pokušajima da optuže Beograd za svu svoju nesposobnost da na prostoru KiM obezbede miran suživot za ljude svih nacionalnosti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija