Politika

Dačić sa Sančezom: Hvala za principijelnu poziciju Španije po pitanju KiM, kao i za podršku Srbiji na evropskom putu

Komentari

Autor: Tanjug

30/07/2022

-

11:08

Dačić sa Sančezom: Hvala za principijelnu poziciju Španije po pitanju KiM, kao i za podršku Srbiji na evropskom putu
Dačić sa Sančezom: Hvala za principijelnu poziciju Španije po pitanju KiM, kao i za podršku Srbiji na evropskom putu - Copyright Tanjug Video

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izrazio je danas u razgovoru sa španskim premijerom Pedrom Sančezom zahvalnost za principijelnu poziciju Španije u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije, kao i za kontinuiranu podršku evropskom putu Srbije.

Sančez je ponovio da Španija podržava Srbiju kada je reč o pitanju Kosova i Metohije i da će biti uvek uz nju u odbrani principa međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta i suvereniteta, za koji se zalažu obe države, saopšteno je iz parlamenta.

On je dodao da Srbija treba da postane punopravna članica EU i da će Španija uvek biti uz nju na putu evropskih integracija. Španski premijer istakao je da su odnosi dve zemlje na visokom nivou, veoma prijateljski i otvoreni.

"Ubeđen sam da i ekonomski i trgovinski odnosi mogu da dođu na taj nivo", rekao je on.

Dačić je izrazio zahvalnst zbog istorijski važne posete Srbiji i istakao da su bilateralni odnosi Srbije i Španije odlični, prijateljski, privilegovani i beleže konstantan uspon, bez otvorenih pitanja.

"Rekao je da ih odlikuje obostrana podrška po temama od vitalnih nacionalnih interesa za obe zemlje", istakao je Dačić.

Novi podstrek saradnji

On je izrazio uverenost da će poseta i razgovori sa najvišim zvaničnicima naše zemlje, tokom dvodnevne posete Srbiji, dati novi podstrek saradnji na svim nivoima.

Dačić je ponovio da je članstvo u EU naše strateško opredeljenje, kao i da očekuje ubrzanje pregovaračke dinamike, s obzirom da Srbija sprovodi važne reforme i ostvaruje značajne rezultate.

Dačić je rekao da Srbija posebnu pažnju posvećuje daljem intenziviranju parlamentarne saradnje i osvrnuo se na svoju posetu Madridu oktobra 2021. godine. U saopštenju se podseća da je Sančez prvi predsednik Vlade Kraljevine Španije koji je došao u našu zemlju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija