Politika

Petković: Kurti najnovijom izjavom pokazuje da otvoreno želi rat, a ne dijalog i dogovor

Komentari

Autor: Tanjug

08/08/2022

-

15:04

Petković: Kurti  najnovijom izjavom pokazuje da otvoreno želi rat, a ne dijalog i dogovor
Petković: Kurti najnovijom izjavom pokazuje da otvoreno želi rat, a ne dijalog i dogovor - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da premijer Kosova Aljbin Kurti i najnovijom izjavom pokazuje da otvoreno želi rat, a ne dijalog i dogovor.

"Ako Kurti javno potvrđuje da Zajednica srpskih opština nikada neće biti formirana, a da Srbi moraju da prihvate jednostrane i nasilne odluke o tablicama i ličnim kartama, svima je jasno da Kurti priziva sukobe na Kosovu i Metohiji", naveo je Petković u pisanoj izjavi.

On je ocenio da zato u svakoj svojoj izjavi Kurti izmišlja navodni uticaj Rusije jer želi tako ne samo da napade Beograd, već i da opravda buduće nove jednostrane i nasilne akcije protiv srpskog naroda na Kosovu.

"Beograd će na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem nastaviti da odgovornom i mudrom politikom čuva mir i stabilnost na prostoru Kosova i Metohije i Zapadnog Balkana uopšte i da rešenja za sve krize traži u okviru dijaloga i razgovorom", poručio je Petković.

Prema njegovim rečima, pokušaji Prištine da nametnu agendu razgovora u Briselu nekakvim pustim snovima o "međusobnom priznanju" nisu ništa drugo do taktika da obesmisle i upropaste dijalog i pre njegovog početka.

"Ono što Kurti dobro zna, ali ne sme javno da kaže jeste da ga Srbi na Kosovu i Metohiji smatraju direktno odgovornim za sva maltretiranja, incidente, obespravljenost, oduzimanje slobode kretanja i drugih demokratskih prava. Zbog toga je njihov otpor i revolt posledica Kurtijevih jednostranih, nasilnih i protipravnih akcija, a ne nekakva dirigovana strana agenda", kazao je Petković. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija