Politika

Trzavice u opoziciji zbog mesta u Skupštini - Tepić tvrdi da ju je Aleksić opsovao, on negira: Nisko i nekorektno

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/08/2022

-

13:09

Trzavice u opoziciji zbog mesta u Skupštini - Tepić tvrdi da ju je Aleksić opsovao, on negira: Nisko i nekorektno
Trzavice u opoziciji zbog mesta u Skupštini - Tepić tvrdi da ju je Aleksić opsovao, on negira: Nisko i nekorektno - Copyright Tanjug/Tara Radovanović, Tanja Valič

veličina teksta

Aa Aa

Redovi u najvećem opozicinom savezu koji je izašao na izbore ponovo su ovih dana uzdrmani zbog polemike šefa poslaničke grupe Narodne stranke Miroslava Aleksića i potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić. U javnosti su se, naime, pojavile informacije da je Aleksić tokom konstitutivne sednice Skupštine Srbije opsovao Tepić, a rasprava o tome sinoć se preselila i na Tviter.

Još od samog formiranja ovog saveza, unutar "Ujedinjenih" bilo je više trzavica, a poslednji sukob bio je, kako se moglo čuti, verbalni i to zbog mesta za sedenje u Narodnoj skupštini. I dok Tepić tvrdi da postoje svedoci koji su čili Aleksićeve reči, poslanik Narodne stranke demantuje navode.

U raspravu na Tviteru sinoć se uključio još jedan poslanik ove partije, advokat Vladimir Gajić. On je, naime, na svom nalogu podelio intervju koji je lider SSP Dragan Đilas dao za Direktno, a u kom, između ostalog, navodi da rečnik Aleksića "nije bio primeren". 

Na pitanje da li je istina da je Marinika Tepić pitala kolege zašto su seli na mesta namenjena Ujedinjenima, a da je onda predsednik jedne poslaničke grupe opsovao, Đilas odgovara:

"Da li mislite da je bilo kome u Srbiji bitno gde ko sedi u parlamentu? Nama iz SSP nije. Zato smo i seli tamo gde je bilo mesta. A što se tiče rečnika koji je koristio gospodin Aleksić, on nije bio primeren, posebno ne prema jednoj dami".

Gajić, međitim, tvrdi da ovo nije istina.

"Miki Aleksić nije opsovao Mariniku. Nije se desilo. To je čista laž", napisao je on, dematujući tako navode koji su se pojavili u medijima.

Na ovome se, ipak, nije zaustavilo, pa je svoju verziju događaja na Tviteru napisala i sama Tepić, odgovarajući Gajiću.

"Gospodine Gajiću, desilo se i istina je. To što i niste čuli, jer sedite u poslednjoj klupi pet redova dalje, ne menja stvar. Reči kojima mi se obratio Miki Aleksić pred više svedoka, ispod su svakog nivoa. Posebno što smo nas dvoje uvek dobro sarađivali. Verujem da ćemo i ubuduće", napisala je ona.

Na ovo, kako je kasnije napisao, Aleksić "nije mogao da oćuti".

"Ovo je jako nisko i nekrektno pa ipak ne mogu da oćutim. Kao što znaš, ceo naš razgovor slušalo je najmanje pet ljudi iz NS i DS koji su živi svedoci da nisam opsovao kao to navodi Objektiv, ali mi je sada jasno otkud njima ta info i zašto me isto danas pita i Srpski Telegraf", naveo je Aleksić.

Na ovo se nadovezala Tepić koja tvrdi da nije reč rekla o tome šta se desilo dok Gajić nije rekao da je laž i da neće dalje govoriti na ovu temu.

"Možda je za nekoga taj rečnik uobičajen. Ja sam vaspitana drugačije", navela je ona.

Podsetimo, trzavice u okviru saveza koji se našao na listi "Ujedinjeni za pobedu Srbije" postoje praktično još od samog formiranja. Jedan od "kamena spoticanja" prvo je bila kandidatura Zdravka Ponoša za predsednika Srbije, kog je predložila SSP, dok je Narodna stranka, čiji je Ponoš bio član, na umu prvobitno bio drugi kandidat.

Veći "raskol" dogodio se, međutim, nakon izbora, posebno nakon razgovora Đilasa sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a ovaj opozicioni savez danas nastupa u više poslaničkih grupa u Narodnoj skupštini.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija