Politika

EU: Borelj i Lajčak u četvrtak u Briselu sa Vučićem i Kurtijem

Komentari

Autor: Tanjug

16/08/2022

-

21:40

EU: Borelj i Lajčak u četvrtak u Briselu sa Vučićem i Kurtijem
EU: Borelj i Lajčak u četvrtak u Briselu sa Vučićem i Kurtijem - Copyright Tanjug/AP/Jean-Francois Badias, Tanjug/Dragan Kujundžić, profimedia, EPA/Kenzo Tribouillard

veličina teksta

Aa Aa

Evropska spoljnopolitička služba (EEAS) saopštila je večeras da će se u četvrtak, u Briselu, biti održan sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine na visokom nivou, kojim posreduju visok predstavnik za evropsku spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borelj i izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak.

Sastanku će, kako je najavljeno, prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih vlasti u Prištini Aljbin Kurti.

U saopštenju se navodi da sastanak, koji će početi u 10.30 časova, ima za cilj iznalaženja puta za napredak u dijalogu i postizanje sveobuhvatnog rešenja za normalizaciju odnosa.

Kako je navedeno u saopštenju na dnevnom redu biće i aktuelna pitanja, a cilj je ističe se da se smanje trenutne tenzije na terenu.

Borelj će kako je najavljeno imati i odvojene sastanke sa Vučićem i Kurtijem, posle kojih će dati izjave medijima.

Predsednik Vučić otputovaće sutra u Brisel, gde će najpre imati sastanak sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija