Politika

Vučić iz Brisela: Težak dan je za nama, obratiću se u narednih 48 sati sa svim činjenicama

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/08/2022

-

19:28

Vučić iz Brisela: Težak dan je za nama, obratiću se u narednih 48 sati sa svim činjenicama
Vučić iz Brisela: Težak dan je za nama, obratiću se u narednih 48 sati sa svim činjenicama - Copyright Instaram/buducnostsrbijeav

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić drugi dan boravi u Briselu gde se sastaje sa brojnim evropskim zvaničnicima povodom nove rudne dijaloga Beograda i Prišine. 

On se obratio na svom instagram nalogu Budućnostsrbijeav, gde je poručio da je težak dan za srpsku delegaciju, ali i najavio da planira da se o svim detaljima javnosti obrati u narednih 48 sati.

"Težak dan je za nama i bio je težak za sve garđane Srbije, kao i za celu našu zemlju. Ne mogu da kažem da je uspešno završen, ali se suzdžavam od svih drugih komentara jer se nadam i želim da verujem da je moguće da postignemo nekakvo kompromisno rešenje u danima koji su pred nama. Zato ću nastaviti da se borim za mir i stabilnost i pre nego što vam se obratim u naredna 48 časa i to sa svim činjenicama. Samo hoću da vam kažem da se borimo za našu zemlju i da tu borbu nastavljamo i jedva čekam da se vratim u našu Srbiju", poručio je predsednik Vučić.

 

 

Podsetimo, Vučić je danas posle podne u Briselu razgovore sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom i specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, sazano je Tanjug.

Pošto tokom današnje runde dijaloga Beograda i Prištine, na najvišem nivou, nije postugnit dogovor, kako je potvrdio i šef evropske diplomatije Žozep Borelj, razgovori u cilju prevazilaženja trenutne situacije, nastavljeni su i nakon zvaničnih pregovora.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija