Politika

Stano: EU podstiče vlasti Srbije da omoguće održavanje Prajda

Komentari

Autor: Tanjug

02/09/2022

-

10:23

Stano: EU podstiče vlasti Srbije da omoguće održavanje Prajda
Stano: EU podstiče vlasti Srbije da omoguće održavanje Prajda - Copyright Tanjug/Andrija Vukelić

veličina teksta

Aa Aa

Nakon najave otkazivanja Evroprajda, Evropska unija podstiče srpske vlasti da nastave komunikaciju sa organizatorima kako bi se pronašlo rešenje za njegovo održavanje u miru i bezbednosti, izjavio je danas potparol Evropske komisije Peter Stano.


On je u pisanoj izjavi za medije naglasio da EU pridaje veliku važnost tome da se ovaj Prajd održi u mirnim okolnostima i uz bezbednost učesnika.

Stano je poručio da EU podržava jednakost i odbacuje sve oblike diskriminacije, podsećajući da je Evroprajd prvi put održan 1992. godine i zalaže se za jednaka prava LGBTIQ+ osoba širom Evrope.

"Očekujemo da se naši najbliži partneri posvete zaštiti i unapređenju ljudskih prava. Ovo uključuje poštovanje prava LGBTIQ+ osoba, uključujući njihovo pravo na slobodu okupljanja i izražavanja, u skladu sa ustavom i međunarodnim obavezama u vezi sa ljudskim pravima", naveo je Stano.
 

Preporuka za vas

Komentari (2)

Драган

02.09.2022 10:44

На дан када хоће да упркос вољи народа и државе одрже ту срамотну манифестацију, организовати литије. Ако полиција забрани литије, онда, као и организатори прајда, запретити тужбом, и рећи да ће упркос забрани државе, ко и код организатора прајда - литије бити одржано. Па када се н егде састане народ и учасници прајда на улицама - онда ће мо видети шта ће се збити.

Драган

02.09.2022 10:47

Запад покушава да изазове хаос и крвопролиће у Београду.

Srbija