Politika

Miloš Jovanović: Apsolutno sam protiv sankcija Rusiji

Komentari

Autor: Tanjug

05/10/2022

-

11:22

Miloš Jovanović: Apsolutno sam protiv sankcija Rusiji
Miloš Jovanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Nove demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da je apsolutno protiv sankcija i naglasio da je Ruska Federacija naš saveznik u mnogo domena.

"Nema pritiska koji to može promeniti. Mogućnost da EU nama uvede sankcije, jer nećemo da uvedemo sankcije Rusiji, ravna je nuli", rekao je Jovanović za RTS.

Prema njegovim recima, ni ekonomski argument da treba da uvedemo sankcije Rusiji ne stoji, jer kapital beži iz zemalja EU gde je gas jako skup.

"Upravo suprotno, strani investitori bi otišli odavde kada bismo uveli sankcije Rusiji, jer bi im ovde skočila cena gasa nakon toga", istakao je predsednik Novog DS S-a.

Jovanović je rekao da je Zapad taj koji i danas ugrožava naše najvitalnije državne interese.

Na pitanje ko su saveznici Srbiji, lider Novog DS S-a odgovara da Srbija sa svima treba da sarađuje, ali i da drugi treba da imaju razumevanja za naše ciljeve i interese.

"Eventualnom uvođenjem sankcija Rusiji, a nadam se i verujem da vlast to neće uraditi, izgubili bismo podršku Moskve u UN po pitanju Kosova i Metohije, naše južne pokrajine", zaključio je Jovanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija