Politika

Hil: Dozvolili smo bitnim pitanjima da se gurnu u stranu jer nisu zabavna kao priča o tablicama

Komentari

Autor: Tanjug

28/10/2022

-

20:33

Hil: Dozvolili smo bitnim pitanjima da se gurnu u stranu jer nisu zabavna kao priča o tablicama
Kristofer Hil - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil rekao je danas da je razočaran što je dozvoljeno "da bizarna pitanja potisnu ona bitna, jer nisu zabavna kao ona o tablicama".


Hil je na Bezbednosnoj konferenciji u beogradskom hotelu Hajat ispričao da je, kada se vratio na Balkan bio iznenađen što je kosovsko pitanje ostalo na istom nivou i da je kao karijerni diplomata bio razočaran.

"Naša aspiracija bi trebalo da bude ima li budućnosti za srpsku zajednicu na Kosovu, ne o tablicama i šta su aspiracije i koja su pravila. Dozvolili smo bitnim pitanjima da se gurnu u stranu jer nisu zabavne kao priča o tablicama", rekao je Hil, prenosi Kosovo onlajn.

Rekao je i da bi voleo da je šef pregovaračkog tima u dijalogu sa Beogradom Besnik Bisljimi u Beogradu i da učestvuje na konferenciji kao što je bilo planirano, ali je ukazao na to da "i srpski pregovarač ima problema kad ide na Kosovo".

Bisljimi, koji je u Beogradu trebalo da učestvuje na dva skupa, vraćen je je juče kada je bio 100 kilometara od Beograda iz bezbednosnih razloga.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija