Politika

Britanske sankcije za Radoičića, Tešića i Veselinovića, Srpska lista osuđuje "klevetničke poteze"

Komentari

Autor: Tanjug, Euronews Srbija

09/12/2022

-

16:32

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Velika Britanija je uvela danas sankcije protiv 30 ljudi širom sveta koji su okarakterisani kao korumpirane političke ličnosti i kršioci ljudskih prava među kojima su i potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, građevinski biznismen sa severa Kosova Zvonko Veselinović i trgovac oružjem Slobodan Tešić.

Srpska lista saopštila je danas da Velika Britanija u trenutku kada albanski specijalci  "vitlaju dugim cevima" nad srpskom decom pomaže Prištini tako što nastoji da ukalja obraz časnih Srba.  

"Najoštrije osuđujemo klevetničke poteze koje iznose osvedočeni neprijatelji srpskog naroda stavljanjem na nekakve crne liste potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića i ostale Srbe koji su dokazane patriote i nosioci otpora okupaciji severa Kosova i Metohije od strane Aljbina Kurtija", navedno je u saopštenju Srpske liste.

Oni navode i da su paralelno sa sprovođenjem institucionalnog nasilja i represije od strane do zuba naoružanih specijalaca prema Srbima južno i severno od Ibra, "osvedočeni srbomrsci" aktivirali svoje agenture sa ciljem slamanja otpora srpskog naroda tako što etiketiraju slobodomisleće Srbe koji ne pristaju na predaju.

Srpska lista ukazuje i da je svim Srbima na Kosovu i Metohiji, ali i širom Srbije jasna matrica po kojoj u trenutku kada Priština maltretira srpski narod, svako ko podigne glas u nameri sa brani prava i slobodu našeg naroda bude prokazan kao kriminalac ili zločinac.

"Nema te liste crne, crvene ili neke druge boje koja može da umanji poštovanje koje među Srbima na KiM, ima potpredsednik Radoičić. Providni potezi i etiketiranje bez ijednog dokaza protiv njega, a koji idu u korist Aljbinu Kurtiju da sever predstavi kao leglo kriminala, pokazuju svu nervozu onih koji više od dve decenije žele da Srbe vide na kolenima, asimilirane ili proterane sa svojih ognjišta", ističe Srpska lista.

Poručuju da nije žalosno, bilo bi smešno da se u trenutku kada se nad decom "vitla dugim cevima" albanskih specijalaca, Britanci se sete da pomognu "svom čedu u Prištini tako što će nastojati da kaljaju obraz časnih Srba".

Dodaju da se nikada neće setiti da osude maltretiranje Srba u Velikoj Hoči, Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Štrpcu ili mnogim drugim mestima širom Kosova i Metohije. Iz Srpske liste poručuju i da nema predaje.

Komentari (0)

Srbija